Reidas Klaipėdoje: gaudė neleistinose vietose kertančius kelią

Reidas Klaipėdoje: gaudė neleistinose vietose kertančius kelią

Išskirtinį reidą uostamiestyje surengė policininkai. Pareigūnai gaudė per geležinkelio bėgius neleistinose vietose skubančius klaipėdiečius. Sučiupti pažeidėjai teisinosi, kad taip kelią trumpina jau ne vienerius metus, o artimiausia perėja yra tik už kelių šimtų metrų. Pasitaikė ir tokių, kurie bėgiais kulniuoja prieš pat atvažiuojantį traukinį.

Bėgiai, kur rieda traukinys, skiria vieną gyvenamąjį Klaipėdos kvartalą nuo likusio miesto. Šalia ir profesinė mokykla. Artimiausia perėja per bėgius už kelių šimtų metrų nuo vietos, per kurią žmonės eina rizikuodami savo gyvybe. Kelias ne toks ir tolimas, tačiau retas gyventojas ar mokinys netingi tiek žingsniuoti. Juk tiesiai per bėgius kur kas greičiau.

Tačiau šį kartą kelią per bėgius nusprendusių sutrumpinti klaipėdiečių laukia pareigūnai.

„Gauname iš kitų aplinkinių gyventojų skundų, kad neva paaugliai, nepilnamečiai eina draudžiamoje vietoje per geležinkelio bėgius ir dar net įsikišę ausinukus ausyse ir nieko negirdi. Tai taip yra pavojinga, bet dar dvigubai pavojinga kai nieko ir negirdi“, – sako Klaipėdos policininkas Vidas Veryga.

Pirmojo pažeidėjo ilgai laukti netenka. Mergina nė nesižvalgydama į šonus drąsiais kulniuoja per bėgius. Negirdi net jai šaukiančių policininkų, tad pareigūnams merginą tenka vytis ir atsivesti prie automobilio, kur jai surašo protokolą.

Kitų pažeidėjų tenką palūkuriuoti. Netoli mokyklos stovi automobilis pilnas jaunuolių, jie norinčius eiti per bėgius įspėja, kad teritoriją stebi policininkai. Tačiau vaikinams atsiranda svarbesnių reikalų ir jie išvažiuoja, o tada vėl pasipila per bėgius žengiantys klaipėdiečiai.

O senjoras ne tik sugalvojo sutrumpinti kelią, o ir visiškai ignoruoja jo link artėjantį traukinį. Neaišku ar vyras jo negirdi ar tiesiog galvoja, kad spės. Sučiuptas policininkų taip argumentuoja savo poelgį.

Stabdydami pažeidėjus pareigūnai sulaikė ir vagyste įtariamą vyriškį. Na, o neleistinoje vietoje per bėgius ėjusiems klaipėdiečiams policininkai skyrė nuo 30 iki 140 eurų siekiančias baudas. Tokiu pareigūnų ir filmavimo kamerų dėmesiu liko patenkinti ne visi. Vis dėlto, kad pareigūnų kontrolės reikia įrodo skaudi patirtis. Šiemet po traukinio ratais Lietuvoje buvo sužeisti septyni, o žuvo šeši žmonės. Vienas jų – dviejų metų vaikas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder