Prokurorai neigia TV3 informaciją dėl keršto

Prokurorai neigia TV3 informaciją dėl keršto

Panevėžio apygardos prokuratūra patvirtina, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo, turto iššvaistymo ir kitų nusikalstamų veikų, balandžio 11 d. buvo paimti dokumentai iš kai kurių įmonių ir organizacijų, tarp jų ir iš TV3 televizijos, tačiau kategoriškai paneigia viešoje erdvėje paskleistą tikrovės neatitinkančią informaciją, kad tyrimas susijęs su šios visuomenės informavimo priemonės tiesiogine veikla ir tariamu prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų kerštu.

Pažymėtina, kad informacija apie Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Rimanto Vagrio ir Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūno Sauliaus Gimžausko apsilankymą TV3 televizijoje ir dalyvavimą paimant dokumentus taip pat neatitinka tikrovės – šie pareigūnai televizijoje nesilankė.

Įtarimai dėl nusikalstamų veikų kol kas niekam nėra pareikšti.

Visuomenei apie priimtus procesinius sprendimus bus pranešta, kai ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras nutars, kad tokios informacijos paskelbimas nepakenks ikiteisminio tyrimo sėkmei.

Priminsime, kad TV3 komentare nurodė tai vertinanti „kaip spaudimo bei asmeninio keršto televizijai už kai kurias laidas priemonę“.

„Panevėžio prokuratūros ir STT pareigūnai Rimantas Vagrys ir Saulius Gimžauskas – tie patys, kurie TV3 laidose buvo kritikuojami dėl žmogaus teisių ir Lietuvos įstatymus pažeidžiančių darbo metodų, televizijos būstinėje atliko procesinius veiksmus. Apie juos pareigūnai mums uždraudė viešai kalbėti, tad nelabai ką galime pasakyti, tačiau operatyvinių ir procesinių priemonių taikymą vertiname, kaip spaudimo bei asmeninio keršto televizijai už kai kurias laidas priemonę ir apie tai informavome prokuratūros bei valstybės vadovus“, – teigiama TV3 pranešime.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder