Prokurorai įtaria vadovą ir bendrovę nuslėpus 100 tūkstančių litų pajamų už sumontuotus langus ir duris

Prokurorai įtaria vadovą ir bendrovę nuslėpus 100 tūkstančių litų pajamų už sumontuotus langus ir duris

Panevėžio apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė Danutė Baltrušaitytė perdavė nagrinėti teismui nusikaltimų nuosavybei ir finansų sistemai baudžiamąją bylą, kurioje padaręs nusikalstamas veikas – apgaulingai tvarkęs apskaitą, pateikęs neteisingus duomenis apie pajamas ir išvengęs mokesčių valstybei įtariamas 47 metų panevėžietis G. M. ir juridinis asmuo – uždaroji akcinė bendrovė.

Įtariama, kad Panevėžyje registruotos, langų, vitrinų, durų, garažų vartų gamyba ir montavimu užsiimančios bendrovės direktorius – 47 metų G. M., būdamas atsakingas už apskaitos organizavimą, dvejus metus galėjo sukčiauti ir apgaulingai tvarkyti teisės aktų reikalaujamą įmonės buhalterinę apskaitą, pažeisti įstatymų nustatytą tvarką neįtraukęs į apskaitą visų ūkinių operacijų ir ūkinius įvykių, susijusių su turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio arba struktūros pasikeitimu.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad buvo nuslėptos 56 ūkinės operacijos, susijusios su parduotų prekių – plastikinių langų, šarvo durų ir jų sumontavimo darbais, taip pat buvo nuslėptos faktiškai gautos pajamos – devyniasdešimt trys tūkstančiai 150 litų, kurie buvo naudojami bendrovės reikmėms. Taip pat buvo išvengta 15 tūkstančių 330 litų turtinės prievolės – pridėtinės vertės ir 18 tūkstančių 977 litų pelno mokesčių sumokėjimo į valstybės biudžetą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Už apgaule savo ar kitų naudai įgytą svetimą turtą ar turtinę teisę, turtinės prievolės išvengimą arba jos panaikinimą baudžiama viešais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų, už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą – baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų, už neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimą – bauda, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Už šias nusikalstamas veikas baudžiamąja tvarka atsako ir juridiniai asmenys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder