Privati Klaipėdos gydymo įstaiga kaltinama mokesčių slėpimu

Privati Klaipėdos gydymo įstaiga kaltinama mokesčių slėpimu

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl vienos privačios medicinines paslaugas teikiančios įmonės vadovų ir bei kitų asmenų galimai vykdytų nusikalstamų veikų, susijusių su apgaulinga įmonės finansų apskaita, šiandien ir vakar buvo sulaikyti 9 asmenys.

Ikiteisminiame tyrime, kuriam vadovauja ir jį organizuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyrius, Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, kartu su Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Kauno apskr. VPK ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais, atliko kratas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

 Kratos buvo atliekamos įmonės patalpose, sulaikytų asmenų gyvenamosiose patalpose, transporto priemonėse bei kitur.

Šiuo metu turimais duomenimis, kratų metu buvo rasti apie 500 000 eurų grynais pinigais, taip pat įvairūs tyrimui reikšmingi buhalterinės apskaitos ir kiti dokumentai, kompiuterinės laikmenos bei kiti daiktai. Iš viso šiuose proceso veiksmuose dalyvavo apie 100 pareigūnų ir specialistų. Proceso veiksmai atliekami ir šiuo metu.

Tyrimą atliekančių Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų surinkti duomenys leidžia įtarti, jog siekdami išvengti mokesčių ir veikdami pagal iš anksto sugalvotą nusikalstamos veikos planą, šios įmonės vadovai atsakingiems darbuotojams buvo nurodę neįtraukti į įmonės buhalterinę apskaitą dalies iš pacientų gautų pajamų. 

Taip pat įtariama, kad vėliau šie žinomai neteisingi duomenys apie pajamas, pelną ar turtą buvo įrašyti pateikiant deklaracijas Valstybinei mokesčių inspekcijai. Valstybei galimai padaryta žala bus nustatyta vėlesniame tyrimo etape.

Ikiteisminis tyrimas šiuo metu atliekamas dėl apgaulingo įmonės apskaitos tvarkymo, padėjimo apgaulingai tvarkyti buhalterinę apskaitą, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą pateikimo ir piktnaudžiavimo.

Galėjo neapskaityti apie milijono eurų

Teisėsauga įtaria, kad trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose veikianti bendrovė „Vaisingumo klinika“ galėjo neapskaityti apie milijono eurų pajamų.

„Įtariama, kad gydymo įstaigoje buvo slepiamos pajamos: neapskaityta suma, preliminariais duomenimis gali sudaryti apie milijoną eurų“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

„Tai yra uždaroji akcinė bendrovė „Vaisingumo klinika““, – sakė ji.

Pasak prokurorės, atlikus apie pusšimtį kratų, sulaikyti devyni asmenys, iš viso įtarimai pareikšti 12 asmenų.

„Buvo sulaikyti devyni asmenys. Jie šiuo metu išlieka sulaikyti. Įtariamojo statusas suteiktas 12 asmenų ir šiuo metu yra atliekamos apklausos, kiti procesiniai veiksmai“, – sakė D. Pocienė.

Ikiteisminis tyrimas atliekama dėl įmonės vadovų ir bei kitų asmenų galimai vykdytų nusikalstamų veikų, susijusių su apgaulinga įmonės finansų apskaita.

Kaip pranešė policija, ikiteisminiame tyrime buvo atliktos kratos Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje esančiose įmonės patalpose, sulaikytų asmenų gyvenamosiose patalpose, transporto priemonėse bei kitur.

„Kratos buvo atliekamos privačioje medicinos paslaugas teikiančioje įmonėje bei jų darbuotojų bei vadovų gyvenamosiose vietose, automobiliuose“, – sakė prokurorė.

Šiuo metu turimais duomenimis, kratų metu buvo rasti apie 500 tūkst. eurų grynais pinigais, taip pat įvairūs tyrimui reikšmingi buhalterinės apskaitos ir kiti dokumentai, kompiuterinės laikmenos bei kiti daiktai.

Pasak policijos, surinkti duomenys leidžia įtarti, jog siekdami išvengti mokesčių ir veikdami pagal iš anksto sugalvotą nusikalstamos veikos planą, šios įmonės vadovai atsakingiems darbuotojams buvo nurodę neįtraukti į įmonės buhalterinę apskaitą dalies iš pacientų gautų pajamų.

Taip pat įtariama, kad vėliau šie žinomai neteisingi duomenys apie pajamas, pelną ar turtą buvo įrašyti pateikiant deklaracijas Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Valstybei galimai padaryta žala bus nustatyta vėlesniame tyrimo etape.

Ikiteisminis tyrimas šiuo metu atliekamas dėl apgaulingo įmonės apskaitos tvarkymo, padėjimo apgaulingai tvarkyti buhalterinę apskaitą, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą pateikimo ir piktnaudžiavimo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyrius, jį atlieka Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, kartu su Kriminalinės policijos biuro, Kauno apskrities policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais.

Iš viso šiuose proceso veiksmuose dalyvavo apie 100 pareigūnų ir specialistų. Proceso veiksmai atliekami ir šiuo metu.

„Pareigūnai dirbo nuo vakar dienos praktiškai apskritą parą ir procesiniai veiksmai tęsiami šiandien“, – sakė prokurorė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder