Praėjusią savaitę rekordinis pranešimų skaičius apie į autoįvykius pakliuvusius gyvūnus

Praėjusią savaitę rekordinis pranešimų skaičius apie į autoįvykius pakliuvusius gyvūnus

Sausio 18–24 d. Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnyba apie galimus pažeidimus gavo 453 pranešimus. Iš ne darbo metu gautų 26 pranešimo 21 pasitvirtino.

Bendrame reide sulaikytas asmuo, nelegaliai vežęs ginklus

Savaitgalį Marijampolės rajone Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, dalyvaudami bendrame reide kartu su Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnais, sulaikė asmenį A. K., kuris savo automobilyje gabeno du medžioklinius graižtvinius šautuvus ir šaudmenis.

Sulaikius asmenį nustatyta, kad jis gabenamiems šautuvams ir šaudmenims neturi reikiamų dokumentų. Apžiūrėjus automobilį rastas ir šautuvo duslintuvas. Toks ginklo priedėlis priklauso A kategorijai ir yra draudžiamas.

Į įvykio vietą buvo iškviestas papildomas policijos ekipažas, perduoti ginklai ir šaudmenys. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Zarasų raj. įkliuvo asmuo, nelegaliai laikęs žvejybos įrankius

Praėjusią savaitę netrūko ir žvejybos pažeidimų. Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, dalyvaudami reide Zarasų r. asmenį, kuris sodyboje laikė dvylika draudžiamų žvejybos įrankių – tinklų.

Asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir paimti tinklai.

Jam gresia administracinė atsakomybė pagal ANK 291 str. 6 dalį. Taip pat bauda nuo 60 iki 200 eurų su tinklų konfiskavimu.

Ne darbo metu – 26 pranešimai

Praeitą savaitę Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 16 kartų, apie medžioklės – 33. Dėl atliekų deginimo kreiptasi – 26 kartų, netinkamo atliekų tvarkymo kreiptasi 12 kartų, nuotekų – 11, vandens taršos – 5, neteisėtų kirtimų – 9, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 3, oro taršos – 15, avarijų – 2, kitų pažeidimų – 6 kartus.

Apie į autoįvykius pakliuvusius laukinius gyvūnus praėjusią savaitę kreiptasi net 176 kartus (ankstesnę savaitę tokių pranešimų buvo 138), dėl kitų įvykių su gyvūnais – 132 kartus (ankstesnę savaitę tokių pranešimų buvo 168).

Reaguodami į pranešimus apie galimus pažeidimus, aplinkosaugininkai ne darbo metu patikrinti informacijos vyko 26 kartus, 21 iš jų pasitvirtino.

Apie žvejybos pažeidimus buvo pranešta 6 kartus (5 pasitvirtino), 9 kartus buvo pranešta apie medžioklės pažeidimus (1 pasitvirtino). Dėl atliekų deginimo kreiptasi 3 kartus (2 pasitvirtino), nuotekų – 3 (pasitvirtino), vandens taršos – 1 (pasitvirtino), neteisėtų kirtimų – 1 (pasitvirtino), atliekų netvarkymo – 1 (nepasitvirtino).

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti elektronine sistema https://aakis.am.lt/. Apie skubaus reagavimo reikalaujančius įvykius praneškite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder