Politiką iškeitė į teisiamųjų suolą

Politiką iškeitė į teisiamųjų suolą

Jaunojo pajūrio milijonieriaus Stasio Gvažiausko politinė karjera gali baigtis net neprasidėjusi. Po patirto nokdauno, per savivaldos rinkimus nepatekus į Klaipėdos miesto tarybą, klaipėdietį nokautavo teisėsauga, pateikusi įtarimus priklausius jaunųjų nusikaltėlių gaujai, kurios specializacija buvo žaibiškos vagystės. Pastarajai vadovavo iš policininkų šeimos kilę broliai.

Laukia teismo

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai.

Didelės vertės turto vagystėmis, už kurias įstatymas numato iki aštuonerių metų nelaisvės, ir jo realizavimu įtariami penki jauni klaipėdiečiai. Dar dviem asmenims gresia atsakomybė už nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimą.

Visus įtariamuosius teismas leido suimti. Pasibaigus terminui, jiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės - rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Tik vienas iš kaltinamųjų dirba, o du iš jų, taip pat ir pats jauniausias (gim. 1991 m.), anksčiau jau teisti už vagystes ir plėšimus.

Po nusikaltimų - į politiką

Tarp įkliuvusių įtariamųjų yra ir neseniai 29-ąjį gimtadienį atšventęs S.Gvažiauskas. Šis klaipėdietis 2009 metų vasarą bandė patekti į Europos Parlamentą, o šių metų vasarį dalyvavo savivaldos rinkimuose ir siekė Klaipėdos miesto tarybos nario mandato. Abeji rinkimai jam baigėsi nesėkmingai.

Siekti politinės karjeros UAB “Gvatosta” ir UAB “Klaipėdos šiluma” (abi užsiima energetika ir alternatyviąja energetika) direktoriui nė kiek netrukdė tuo metu teisėsaugininkų jau pateikti įtarimai nusikaltimo padarymu. Teigiama, kad S.Gvažiauskas tarpininkavo nusikaltėliams parduodant vieną iš pavogtų keturračių motociklų.


Toks politiko užsiėmimas nustebino pareigūnus, nes S.Gvažiauskas yra milijonierius. Kandidato anketoje jis nurodė turįs privalomo registruoti turto, kurio vertė 2,3 milijono litų.

Vakar S.Gvažiauskas patvirtino, kad teisėsaugininkai jį kaltina nusikaltimų padarymu, tačiau tikino esąs nekaltas.

“Kuo įtaria? Tarpininkavimu, kad viską žinojau ir pats dalyvavau. Čia dar labai didelis klaustukas, net teismo data dar nepaskirta. Tikrai esu nekaltas ir tikiu, kad teisme tai įrodysiu”, - sakė “Respublikai” S.Gvažiauskas.

Nusikalstamos gaujos lyderiais yra laikomi Klaipėdoje gyvenantys broliai, kurių motina ir patėvis dirba policijoje. Tiesa, motina po sūnų “žygdarbių” pasielgė garbingai ir pasitraukė iš darbo policijoje.

Specializacija - pramoninės prekės

Iš viso šiai gaujai inkriminuojama vienuolika nusikalstamos veikos epizodų. Žaibiškos vagystės įvykdytos įsibraunant į darbo įrankių parduotuves. Nusikaltėlių sąskaitoje - ir trijų keturračių motociklų vagystės. Iš viso jų padaryta žala įvertinta apie 100 tūkstančių litų.

Teisėsaugininkų jau kurį laiką atidžiai stebėti gaujos nariai įkliuvo per slaptą policijos operaciją. Jie jau buvo pasiruošę įvykdyti dar vieną naktinę žaibišką vagystę iš statybos įrankių ir technikos parduotuvės.

Pareigūnai palaukė, kol prie pastarosios durų bus pririštas trosas, ir netikėtai pasirodė, kai jį pasiruošta tempti jau anksčiau pavogtu keturračiu. Įvykio vietoje dar rastos nešiojamosios radijo stotelės, pirštinės ir kaukės.

Atlikus kratas aptikta narkotinių medžiagų, mobiliojo ryšio signalo slopintuvas. Įtariama, kad šis prietaisas naudotas tam, kad atsitiktiniai nusikaltimo liudytojai negalėtų operatyviai paskambinti į policiją. Pareigūnams pavyko rasti du pavogtus keturračius motociklus ir dalį statybos įrankių.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder