Policiją triukšmadariams kvietęs klaipėdietis sulaukė netikėto atkirčio

Policiją triukšmadariams kvietęs klaipėdietis sulaukė netikėto atkirčio

Kantriai karantino taisyklių laikęsis klaipėdietis dabar suka galvą, kaip susitvarkyti buto duris. Policijos pareigūnus triukšmadariams iškvietęs vyras savo buto duris rado išterliotas dažais. Sutapimas ar ne, tačiau dažų spalva buvo identiška tai, kuria darbininkai dažė laiptinės sienas.

Šiaurinės Klaipėdos miesto dalies gyventojas Sergejus pasakojo, kad beveik metus buvo renovuojamas jų daugiabutis. Anot jo, viskas buvo tvarkingai, darbininkai buvo taktiški. Neturėjo jis niekam pretenzijų dėl tvarkos ar triukšmo. „Buvo daug darbų viduje ir išorėje. Dėl kai kurių darbų darbininkai vaikščiojo po butus. Žmonės kaip žmonės, neturiu jokių priekaištų“, – pasakojo vyriškis.

Iš rūsio – cigarečių dūmai ir šūksmai

Po kurio laiko prasidėjo laiptinės remonto darbai. Atvykę darbininkai rūsyje, tiesiai po jo butu, įsirengė erdvę, kur laikė įvairius daiktus.

Sergejus pasakojo, kad staiga bute ėmė jausti rūkalų kvapą, girdėjo balsus, tačiau kentėjo. Jis įtaria, kad buvo rūkoma apačioje, rūsyje.

Vieną vakarą, apie 19 val. iš rūsio ėmė girdėtis šūkavimai. Kai triukšmas pasidarė nepakeliamas, ėmė trukdyti dukrai mokytis, vyriškis iškvietė policiją. „Žinote, karantinas, aš saugausi ir nėjau pats jų raminti. Ką galiu žinoti, kiek tų žmonių galėjo būt rūsyje“, – pasakojo pašnekovas.

Į vietą atvyko policijos pareigūnai, šūksmai aprimo.

Kitos dienos popietę Sergejus išėjo į parduotuvę, o grįžęs rado savo buto duris išterliotas dažais. Dažų spalva Sergejui pasirodė identiška tai, kuria buvo dažomos laiptinės sienos.

Vyriškis vėl kreipėsi į policiją. Nurodė, kad dėl tokio išpuolio jis patyrė 150 eurų nuostolį. Policijos pareigūnai Sergejų pripažino nukentėjusiuoju, pradėtas tyrimas.

Klaipėdietis kreipėsi ir į savo namo administratorių. Tačiau išgirdo tik atsakymą, kad „darbininkai čia niekuo dėti“.

Sergejus tikino besijaučiąs tapęs ciniško elgesio auka. „Ar aš ko tikiuosi? Nelabai. Norėčiau, kad ir kiti po mano patirties žinotų, kad galima štai taip nukentėti“, – kalbėjo klaipėdietis.

Namo administratorius: „Duris perdažysime“

Vyras tikino abejojąs, kad kas kitas galėtų norėti jam pakenkti. Name vyras gyvena dvidešimt metų, tačiau su kaimynais konfliktų nebuvę.

15min žurnalistė kreipėsi į daugiabutį administruojančias „Vitės valdas“. Direktorius Artūras Kavaliauskas teigė, kad situacija jiems žinoma.

„Gavę informaciją iš gyventojo susisiekėme su daugiabučio namo renovacijos darbus atlikusiu rangovu, kuris paaiškino, kad laiptinės dažymui naudotus dažus laikė rūsyje, į kurį gali patekti visi namo gyventojai. Rangovo darbuotojai nematė, kas ir kada jais pasinaudojo sugadindami kliento buto duris“, – teigė „Vitės valdų“ direktorius. Anot jo, namo vadybininkas susisiekė su gyventoju ir paragino kreiptis į policiją dėl turto sugadinimo.

A.Kavaliauskas teigė, kad pareigūnai ir išsiaiškins visas aplinkybes.

„Mes, kaip daugiabutį prižiūrinti įmonė, klientui pageidaujant, mielai suteiksime durų šlifavimo ir perdažymo paslaugą“, – žadėjo direktorius.

Iš žurnalistės išgirdęs apie duotą pažadą Sergejus nudžiugo: nebereikės gyventi su išterliotomis durimis. Tačiau argumentus, kad į rūsį galėjo patekti ir gyventojai, jis vadina nekorektiškais. „Gyvenu čia daugiau nei dvidešimt metų, beveik dvylika mėnesių truko renovacija, ir kokių tik dažų nebuvo rūsyje, tačiau niekas durų negadino. O čia durys apgadintos iškart po policijos iškvietimo“, – teigė nuo išpuolio nukentėjęs vyras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder