Policija stebi, kad vairuotojai neplepėtų

Policija stebi, kad vairuotojai neplepėtų

Balandžio 20 - gegužės 10 dienomis visos Lietuvos policijos pareigūnai miestų ir užmiesčio keliuose skyrė dėmesį tam, kad transporto priemonių vairuotojai nesinaudotų mobiliaisiais telefonais be laisvųjų rankų įrangos ir neužsiimtų kitokia, su vairavimu nesusijusia, veikla.

Kelių policijos bei kitų padalinių pareigūnai nuolat, ne specialiųjų reidų metu, stebėjo vairuotojų elgesį, stabdė kalbėjusiuosius telefonu ir už nesuderinamą su Kelių eismo taisyklių 417 str. 3 d. elgesį taikė baudas.

Nedrausmingiems vairuotojams, prie vairų atsiliepusiems į skambučius ar juo labiau rinkusiems numerį, rašiusiems žinutes, žiūrėjusiems į telefonų ekranus, o ne situaciją kelyje, teko mokėti nuo 30 iki 90 eurų baudą. Per šį laikotarpį nubaustas 61 vairuotojas.

Primenama, kad lygiai toks pat pavojingas gali būti ir kitas blaškymasis prie vairo: pavyzdžiui, daiktų ieškojimas rankinėse, krepšiuose, automobilio dėtuvėse, šukavimasis ar lūpų dažymasis ir pan.

Vairuojančiojo neturėtų trukdyti ir gyvi pokalbiai su bendrakeleiviais. Atkreiptinas dėmesys, jog mobiliųjų telefonų naudojimas neprideda atsargumo, budrumo ir pėstiesiems.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder