Po FNTT direktoriaus sparneliu - buvusieji

Po FNTT direktoriaus sparneliu - buvusieji

Tamsūs debesys virš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus galvos ne tik nesisklaido, bet dar labiau tvenkiasi. Šią savaitę turėtų būti paskelbta, ar FNTT vadovas gali dirbti su slapta informacija, o Vidaus reikalų ministerija tiria, kodėl jis į tarnybą priiminėjo susikompromitavusius asmenis.

FNTT Panevėžio valdyboje neseniai buvo įdarbinti Putinas Kiminius ir Rimas Leleckas. Gal ir būtų galima pasidžiaugti, kad tarnyba atsinaujina patyrusiais kadrais, jeigu ne tas faktas, jog į darbą sugrąžinti prisišiukšlinę buvusieji.

P.Kiminius tarnybą buvo priverstas palikti ir išėjo į pensiją pradėjus tirti galimo kyšininkavimo bylą, o R.Leleckui koją buvo pakišęs alkoholis.

Abu pareigūnai darbą FNTT gavo per K.Jucevičiaus malonę.

Pats FNTT direktorius, išgirdęs „Vakaro žinių“ klausimą, dėjosi nesupratęs, apie kokią abiejų pareigūnų praeitį teiraujamasi. O patikslinus, ar iš tiesų direktoriui nebuvo žinoma, kokiomis aplinkybėmis jo pavaldiniai buvo priversti atsisveikinti su tarnyba, K.Jucevičius atsakė tokių faktų nežinantis. Nespėjus pasitikslinti, kad, kaip teigia „Vakaro žinių“ šaltiniai, P.Kiminius įdarbintas direktoriaus iniciatyva, telefono pokalbis nutrūko. Daugiau pašnekovas ragelio nekėlė.

Įdomu, kad 2011-aisiais P.Kiminius, partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąraše 4-uoju numeriu kandidatavęs į Visagino savivaldybės tarybą, kandidato anketoje buvo nutylėjęs apie darbą FNTT tarnyboje. Beje, į ją sugrįžo 2014 metų rugsėjį, ministraujant Dailiui Barakauskui.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis „Vakaro žinioms“ tvirtino, kad tokiai tvarkai, kai į valstybės tarnybą sugrąžinami dėl įvairių priežasčių ją priversti palikti asmenys, ateina pabaiga. Ką į darbą priima ne tik FNTT, bet ir visų ministerijos padalinių vadovai, bus atidžiai tikrinama. Kol kas, teigė ministras, bandoma aiškintis P.Kiminiaus ir R.Lelecko sugrįžimo aplinkybes. S.Skvernelio žodžiais, jeigu K.Jucevičiui kas nors buvo neaišku, faktus apie kandidatų į darbuotojus praeitį turėjo surinkti ir jam ant stalo padėti atstatymo komisija.

Buvęs FNTT vadovas, dabar Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius teigia, kad dėl P.Kiminiaus priėmimo į darbą nuomonės buvo susikirtusios. FNTT atstatymo komisijos pirmininkas buvo įspėjęs K.Jucevičių, kad vien dėl viešosios informacijos P.Kiminiaus negalima priimti. Tačiau pastarasis vis viena buvo įdarbintas, o atstatymo komisijos pirmininkas pakeistas.

V.Gailius pritaria ministro S.Skvernelio užmojams filtruoti darbuotojus, tačiau akcentuoja, kad tarnybas kompromituojantiems asmenims turėtų būti taikomos ir rimtos sankcijos.

„Jeigu žmonės taip daro, tai, matyt, kažkoks interesas yra. Draugelius atstatinėti - ar tai ne interesas? Nepotizmas - tai yra viena iš korupcijos formų“, - taip K.Jucevičiaus veiklą vertina Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas.

Pasak vidaus reikalų ministro S.Skvernelio, šią savaitę, greičiausiai ketvirtadienį, visuomenė sužinos, ar FNTT vadovas K.Jucevičius gali toliau eiti savo pareigas. Abejonių dėl jo patikimumo kilo po to, kai direktorius, neva reikalavęs kyšio, buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas vienoje byloje. Ilgokai spyriojęsis, K.Jucevičius buvo sutikęs tikrintis melo detektoriumi, tačiau, kaip teigia žiniasklaida, atvykęs tirtis ir išvydęs klausimus, direktorius staiga apsigalvojo.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder