Piktos kaimynės baudos netramdo

Piktos kaimynės baudos netramdo

Ne vieną kartą už bereikalingą policijos iškvietimą bausta klaipėdietė sustoti neketina. Kaimynus melagingai skundžiančiai moteriai proto neįkrečia ir baudos, kurių ji mokėti neturi iš ko.

Klaipėdos apygardos teismas išnagrinėjo 38 metų klaipėdietės skundą. Juo siekta išvengti žemesnės instancijos teismo skirtos 200 eurų baudos už trukdymą Bendrojo pagalbos centro (BPC) darbui žinant, kad pagalba nereikalinga. Skundas atmestas konstatavus, jog moteris už nuolatinį bereikalingą policijos kvietimą nubausta pagrįstai.

Uostamiesčio gyventoja baudos sulaukė, kai iškvietė policiją savo pačių bute neva rūkantiems kaimynams. Ji tai padarė suprasdama, kad pagalba nereikalinga ir būdama įspėta dėl bereikalingo policijos kvietimo. Negana to, moteris ryte daugiabučio namo laiptinėje garsiai šaukė ir trikdė kitų asmenų ramybę bei poilsį.

Atvykusių per BPC iškviestų pareigūnų, norėjusių patikrinti, ar tikrai jaučiasi cigarečių dūmų kvapas, moteris į savo butą neįsileido. Neva jiems nėra ko jame žiūrėti. Taip moteris užkirto kelią užfiksuoti galimo teisės pažeidimo, dėl kurio ji ir kvietėsi policiją, aplinkybes.

Nuspręsta, kad klaipėdietė kvietė pareigūnus ne dėl rimtų dalykų, o vedama noro pamokyti virš jos buto gyvenančius kaimynus. Teismas konstatavo, kad moteris teisingai nubausta už recidyvų (pasikartojantį) elgesį. Už analogiškus pažeidimus nepagrįstai kviečiant policiją kaimynams, ji administracine tvarka per 2020 metus jau buvo nubausta penkis kartus. Moteriai „trukdė" garsiai namuose vaikščiojantys kaimynai bei žaidžiantys jų vaikai. Tik iš pašalpos gyvenanti klaipėdietė baudų nemoka, nes tikina tam neturinti pinigų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder