PET granulių gamykloje Klaipėdoje įvyko sprogimas

PET granulių gamykloje Klaipėdoje įvyko sprogimas

Penktadienį sutrikus technologiniams procesams įvyko sprogimas „Orion Global Pet“ gamykloje Klaipėdoje, ugniagesiai gesina po sprogimo kilusį gaisrą. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Laura Valauskienė BNS pranešė, kad sprogimas įvyko 12.38 val. 

Pasak jos, gaisrą gesina penkios ugniagesių autocisternos, dvejos autokopėčios. Įvykio vietoje dirba štabo automobilis. 

Iš gamyklos jau anksčiau buvo evakuoti žmonės, teritorija buvo atitverta, imtasi kitų prevencinių priemonių. 

Bendrojo pagalbos centro duomenimis, apie 10.50 val. buvo gautas pranešimas, kad dėl sutrikusių technologinių procesų Metalo g. 16 esančioje PET granulių gamykloje gali kilti gaisras.


Papildyta "Orion global PET" informacija

Gegužės 22 d., penktadienį, dėl biokuro katilinės šildymo sistemoje laikinai susidariusių dūmų, pagal įmonės avarijų likvidavimo planą buvo evakuoti teritorijoje buvę neoperatyvinės srities darbuotojai. Dėl indicento gamyba įmonėje nenutrūko, rizikos darbuotojams ir aplinkai nėra.

Penktadienio ryte "Orion Global PET" gamyklos biokuro katilinės šildymo sistemoje pratekėjo šilumnešio agentas, dėl to aukštoje temperatūroje susidarė dūmai. Priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos atvyko budėti į įvykio vietą dėl užsidegimo pavojaus, tačiau gaisras nekilo. Incidentas įvyko 10:50 val.

Dėl incidento žmonių sveikatai pakenkimų nenustatyta, o teritorijoje buvę neoperatyvinės srities darbuotojai evakuavosi pagal įmonės avarijų likvidavimo planą.

Nutraukus biokuro padavimą ir deginimą bei vėstant katilinės įrenginiams, apie 12:38 val., užfiksuotas  lokalus sprogimas katilinėje. Pirminiais duomenis, sprogti galėjo vienas katilinės filtrų.

Kompanijos gamybinė veikla tęsiama be pertrūkio. Pastebėjus incidentą, biokuro katilas buvo iš karto išjungtas, o energijos gamyba įmonės reikmėms iš biokuro buvo laikinai perjungta į gamtines dujas.

“Orion Global PET” aiškinasi įvykio aplinkybes ir kol kas neprognozuoja, kada bus atkurta biokuro katilo veikla.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder