Pasienyje sulaikyti automobiliai su cigarečių slėptuvėmis

Pasienyje sulaikyti automobiliai su cigarečių slėptuvėmis

Pirmadienį pasienyje su Rusija ir Baltarusija sulaikyti du automobiliai, kuriuose buvo įrengtos slėptuvės rūkalams gabenti.

Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai už puskilometrio nuo Panemunės pasienio kontrolės punkto pakartotinai patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį "Audi 100".

Jį vairavęs vyras pasieniečiams pateikė tvarkingus dokumentus, išduotus 26 metų Jurbarko gyventojui. Vairuotojas prieš kelis minutes buvo legaliai atvykęs iš Kaliningrado srities.

Mašinos apžiūros metu pasieniečiai už galinės keleivių sėdynės aptiko specialiai išpjautą ertmę, joje buvo įrengta slėptuvė rūkalams gabenti. Automobilio degalų bake buvo įdėta mažesnė talpa, į kurią per standartinę angą buvo pilami degalai. Nedidelio kiekio degalų užtekdavo nuvykti į kaimyninę valstybę ir grįžti atgal. Likusi degalų bako ertmė buvo skirta kontrabandiniams rūkalams gabenti.

Iš slėptuvės pasieniečiai ištraukė 468 pakelius cigarečių, pažymėtų rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Dar vieną panašiai įrengtą slėptuvę pirmadienį aptiko prie sienos su Baltarusija patruliavę Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai.

Vos už pusantro šimto metrų nuo Medininkų pasienio kontrolės punkto sustabdyto automobilio "Volkswagen Passat" vairuotojas turėjo nepriekaištingus kelionės ir transporto priemonės dokumentus.

Tačiau pasieniečiai, pavartę 20-mečio Vilniaus rajono gyventojo pasą, pastebėjo, kad vyras per valstybės sieną vyksta itin dažnai. Tai pareigūnus paskatino įdėmiau apžiūrėti transporto priemonę.

Kaip ir sulaikytojo jurbarkiečio mašinoje, čia į degalų baką buvo įdėta mažesnė talpa, skirta nedideliam kiekiui degalų. Likusi bako talpa tapo cigarečių slėptuve. Joje pasieniečiai rado 670 pakelių cigarečių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Vienoje Vilniaus profesinėje mokymo įstaigoje besimokantis 20-metis prisipažino rūkalus sugalvojęs gabenti pats ir tam nusipirkęs šį "Volkswagen Passat".

Abiem atvejais Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai pradėjo administracines teisenas. Jurbarkiškiui ir Vilniaus rajono gyventojui gresia administracinės baudos nuo 5 iki 10 tūkst. litų. Teismas taip pat gali konfiskuoti jų automobilius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder