Pasieniečiams įkliuvo iš Rusijos gintaro kontrabandą vežęs lietuvis

Pasieniečiams įkliuvo iš Rusijos gintaro kontrabandą vežęs lietuvis

(VSAT patikslino pranešimą - vyras mikroautobusu vyko iš Lietuvos į Rusiją, o ne atvirkščiai)

Per Nidos kontrolės punktą Klaipėdos rajono gyventojas į Rusiją bandė nelegaliai išvežti gintaro dirbinių ir įvairių komercinės paskirties prekių.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Neringos užkardos pasieniečiai penktadienį prie Nidos kontrolės punkto sustabdė mikroautobusą "Volkswagen Caravelle" lietuviškais numeriais. Jį vairavo 40-metis Klaipėdos rajono gyventojas. Kartu važiavo 64-erių Rusijos pilietis.

Jiedu per Nidos punktą iš Lietuvos vyko į Rusijos Kaliningrado sritį. Lietuvis vairuotojas čia žodžiu nurodė, kad deklaruojamų prekių ir daiktų neturi.

Už punkto teritorijos pakartotiniam patikrinimui "Volkswagen Caravelle" sustabdę pasieniečiai po mikroautobuso sėdynėmis rado daugiau kaip pusę tūkstančio paslėptų gintaro dirbinių. Tai - sąsagos, apyrankės, karoliai, veidrodėliai, pakabukai ir kt. Automobilio salone aptikta ir įvairios kosmetikos, parfumerijos, automobilių detalių bei kitų prekių. Pasak VSAT pranešimo, viso šio nelegalaus krovinio vertė nustatinėjama.

Dėl kontrabandos Klaipėdos rajono gyventojui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai vyrui gresia didelė bauda ir mikroautobuso konfiskavimas. Jį po apklausos pasieniečiai paleido.

"Volkswagen Caravelle", gintaro dirbiniai ir kitos prekės saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder