Pasieniečiai sutrukdė susituokti vilnietei ir pakistaniečiui

Pasieniečiai sutrukdė susituokti vilnietei ir pakistaniečiui

Penktadienį pasieniečiai per santuokos ceremoniją Kaune sulaikė pakistanietį, jis rengėsi susituokti pateikęs suklastotus dokumentus, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Kauno oro uosto užkardoje dirbančius Vilniaus rinktinės Sienos kontrolės skyriaus pasieniečius kreipėsi Kauno miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai. Jie paprašė įvertinti Šengeno valstybių vizos, esą išduotos 29-erių Pakistano piliečiui, tikrumą.

Sienos kontrolės ir Kriminalinės žvalgybos skyrių bei Kauno oro uosto užkardos pasieniečiai nuvyko į Civilinės metrikacijos skyrių. Čia jau buvo atvykęs jaunikis ir jo išrinktoji 23-ejų vilnietė.

Kai VSAT pareigūnai pasirodė Civilinės metrikacijos skyriuje, šalia jaunųjų buvo ir du liudininkai pakistaniečiai. Pamatę uniformuotus pasieniečius, jaunikis ir abu liudininkai nustebusios nuotakos akivaizdoje bandė pabėgti. Juos sulaikydami pasieniečiai panaudojo kovinius imtynių veiksmus.

VSAT pareigūnų apklausiamas jaunikis, paaiškėjo, turėjo suklastotą Pakistano pasą, jame buvo suklastota ir Šengeno viza. Dėl dokumento suklastojimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Demaskuotas užsienietis prisistatė esąs 38-erių Pakistano piliečiu. Jis turėjo tokio asmens vardu Belgijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Kauno pasieniečiams susisiekus su Belgijos teisėsauga, paaiškėjo, kad šis dokumentas tikras, o pakistanietis anksčiau yra studijavęs Belgijoje.

Vienas liudininkų neturėjo jokių dokumentų ir prisistatė 27-erių Pakistano piliečiu. Jis kartu su jaunikiu nuvežti į Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje.

Antras liudininkas, 35-erių Pakistano pilietis, turėjo tvarkingus dokumentus, todėl buvo paleistas. Po apklausos pasieniečiai paleido ir nuotaką.

Kaip BNS sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis, pareigūnai turi įtarimų, kad pakistaniečio santuoka su lietuve galėjo būti fiktyvi. Taip pat aiškinamasi, ar pakistanietis turėjo teisę legaliai būti Šengeno erdvėje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder