Pasieniečiai sulaikė nusikaltimo įvykdymu įtariamus vyrus

Pasieniečiai sulaikė nusikaltimo įvykdymu įtariamus vyrus

Pasienyje su Lenkija ir Kauno oro uoste VSAT pareigūnai sulaikė kaunietį ir Radviliškio rajono gyventoją, kurie įtariami nusikaltimų padarymu.

Penktadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai vykdė nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę pasienio su Lenkija ruože, Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė.

Pasirinktinio patikrinimo metu jie sustabdė iš Lenkijos įvažiavusį mikroautobusą „Ford Transit“ lietuviškais numeriais. Patikrinimo metu nustatyta, kad vienas jo keleivių – 42-ejų Kauno gyventojas – nuo 2012 m. rugsėjo yra ieškomas Kauno policijos kaip įtariamas nusikaltimo padarymu. Kalvarijos pasieniečiai vyrą sulaikė ir kiek vėliau perdavė atvykusiems Kauno policijos pareigūnams.

Dar vieną nusikaltimo padarymu įtariamą asmenį sulaikė Kauno oro uosto pasieniečiai. Jie penktadienį patikrino reisu iš Dublino atskridusių keleivių dokumentus ir nustatė, kad 20-mečio Radviliškio rajono gyventojo nuo šių metų vasario vidurio ieško Kelmės policija.

VSAT pareigūnai jį sulaikė ir perdavė į Kauno oro uostą atvykusiems paieškos iniciatoriams.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 224 asmenis, kurių už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškojo įvairios teisėsaugos institucijos. Tarp sulaikytųjų daugiausia lietuvių, iš viso 143, tačiau pasieniečiams taip pat yra įkliuvę teisingumo vengusių asmenų iš dar 12 užsienio valstybių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder