Pasieniečiai sulaikė du teisingumo vengusius lietuvius

Pasieniečiai sulaikė du teisingumo vengusius lietuvius

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė du teisingumo vengusius lietuvius. Vienas vyras pasieniečiams įkliuvo pėsčiomis keliavęs Lenkijos link, kitas – patikros metu Palangos oro uoste.

 Antradienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė Lenkijos link pėsčiomis ėjusį vyrą.

Šis pasieniečiams pateikė savo vardu išduotus tvarkingus asmens dokumentus. Patikros metu paaiškėjo, kad 25 metų Kalvarijos gyventojas yra ieškomas Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų kaip asmuo, įtariamas nusikaltimo padarymu. Teisėsaugininkai vyro paiešką buvo paskelbę praėjusių metų lapkritį.

Tą pačią dieną keliautojas buvo perduotas atvykusiam Marijampolės policijos konvojui.

Dar vieną vyrą, vengusį teisingumo, antradienį sulaikė Palangos oro uoste dirbantys VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai.

Pasieniečiai patikrino reisu iš Jungtinės Karalystės per Daniją už padarytus teisės pažeidimus grąžinto vyro dokumentus. Netrukus paaiškėjo, kad 38 metų Jonavos rajono savivaldybės gyventojas nemalonumų turi ir su teisėsauga Lietuvoje. Jo kaip asmens, įtariamo nusikaltimo padarymu, ieškojo Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariato pareigūnai.

Apie jonaviškio sulaikymą pasieniečiai nustatyta tvarka informavo paieškos iniciatorių ir vyrą perdavė Palangos policijos pareigūnams.

Šiemet VSAT pareigūnams iš viso įkliuvo 377 asmenys, kurių už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškojo įvairios teisėsaugos institucijos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder