Pasieniečiai dviejuose vilkikuose aptiko daugiau 1,8 mln. eurų vertės kontrabandos

Pasieniečiai dviejuose vilkikuose aptiko daugiau 1,8 mln. eurų vertės kontrabandos

Dviejuose iš Baltarusijos atvykusiuose vilkikuose pasieniečiai aptiko daugiau kaip 1,8 mln. eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinius. 

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos, pirmasis iš vilkikų buvo sustabdytas Raigardo kelio poste liepos 18 dieną, tačiau jo krovinį baigta skaičiuoti tik trečiadienį. 

Apie 4 valandą ryto į kelio postą atvykęs Baltarusijos pilietis deklaravo vilkiku „Renault Magnum“ vežantis lentų krovinį. 

Patikrinus krovininį automobilį rentgeno kontrolės sistema nustatyta, kad lentose buvo paslėptas kontrabandinių rūkalų krovinys. Iš viso pasieniečiai vilkike aptiko 413,5 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Super Slims“, „NZ Gold“ ir „Fest“. 

Tokio krovinio vertė Lietuvoje siekia per 1,4 mln. eurų. 

Antrasis vilkikas buvo sulaikytas Medininkų kelio poste pirmadienį, apie 21 valandą. Taip pat iš Baltarusijos atvykęs Rusijos piliečio vairuojamas vilkikas „Daf“ gabeno elektros prietaisų krovinį. 

Rentgeno kontrolės sistema pasieniečiai nustatė, kad puspriekabės priekinėje dalyje yra įrengta imitacinė sienelė už kurios paslėptas kontrabandinis krovinys. Slėptuvėje pareigūnai aptiko 110 tūkst. pakelių Baltarusijos akcizo ženklais pažymėtų cigarečių „Fest“, kurių vertė viršija 389 tūkst. eurų. 

Kauno apylinkės teismas pirmojo vilkiko vairuotoją leido suimti dviem mėnesiams, o antrojo vilkiko vairuotojas Vilniaus apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas mėnesiui. 

Kauno apygardos ir Vilniaus apygardos prokuratūros vykdo ikiteisminius tyrimus dėl šių įvykių. 

Iš viso per pirmąjį šių metų pusmetį pasieniečiai jau sulaikė 9 mln. pakelių kontrabandinių cigarečių. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 31 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder