Pareigūnei siūlė automobilį, kelionę ir butą

Pareigūnei siūlė automobilį, kelionę ir butą

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl kvaišalų platinimo Plungėje. Be to, vieno įtariamojo motina apkaltinta pareigūnų papirkimu.

Baudžiamojon atsakomybėn už padarytas nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta, patraukti šeši asmenys. Iš jų dviem – plungiškiui ir Telšiuose gyvenamąją vietą deklaravusiam kaltinamajam teks atsakyti už narkotinės medžiagos – kanapių platinimą. Dar vieno asmens atžvilgiu į atskirą bylą išskirtas ikiteisminis tyrimas užbaigtas supaprastinto proceso tvarka.

Narkotikų platintojai ir kvaišalų vartotojai sulaikyti per uostamiesčio KPONTV ir Plungės rajono PK pareigūnų 2017 m. vasarą Plungėje surengtą operaciją. Pas vienu metu įvairiose miesto vietose sulaikytus įtariamuosius rasta apie 400 g narkotinės medžiagos – kanapių ir psichotropinė medžiaga – MDMA.

Tyrėjai turėjo duomenų, kad 26 metų už vengimą išlaikyti vaiką ir viešosios tvarkos pažeidimą teistas įtariamasis įtraukė į nusikalstamą veiką ir savo 1970 metais gimusią už pasipriešinimą valstybės tarnautojui teistą motiną. Pastarajai taip pat buvo pareikštas įtarimas dėl kanapių platinimo, tačiau vėliau įtarimai buvo panaikinti, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamosios kaltę.

Jos sūnui buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Būtent tuo metu suimtojo motina ėmėsi veiksmų papirkti KPONTV pareigūnę, kad būtų pakeista paskirta kardomoji priemonė ir sumažintas pas suimtąjį per kratą rastų narkotikų kiekis.

Apie bandymą papirkti pareigūnę buvo informuotas Klaipėdos apskrities VPK Imuniteto skyrius, kuris atliko atskirą tyrimą. Įtariamojo motina sulaikyta po to, kai pasiūlė tyrėjai automobilį, poilsinę kelionę bei butą Plungėje.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder