Pamelavęs, kad jį sumušė policijos pareigūnas, užsidirbo baudą

Pamelavęs, kad jį sumušė policijos pareigūnas, užsidirbo baudą

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai priėmė nutarimą administracinio nusižengimo byloje, kurioje bendrajam pagalbos centrui skambinęs ir žinomai melagingai apie sumušimą pranešęs pilietis pripažintas padaręs administracinį nusižengimą, numatytą LR ANR 493 str. 2 d.

1970 m. gimęs Kretingos r. gyventojas, 2020 m. birželio 28 d. apie 06.15 val., paskambino į bendrąjį pagalbos centrą ir pareiškė, kad jį naktį sumušė civiliais drabužiais apsirengęs policijos pareigūnas. Nustačius skambinusiojo asmenybę, bei išsiaiškinus, kad jo teiginiai apie, galimai, neteisėtus policijos pareigūno veiksmus yra melagingi, buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, nes buvo trukdomas bendrojo pagalbos centro darbas, kviečiamos specialiosios tarnybos. Teismo nutarimu, asmeniui skirta 200 eurų bauda.

Imuniteto valdybos pareigūnai įspėja, kad, siekdami užtikrinti visų policijos pareigūnų saugumą, apginti jų garbę bei orumą, į bet kokius mėginimus nederamai paveikti policijos sistemos darbuotojus reaguos principingai – piliečiai, pasipriešinę teisėtiems pareigūnų nurodymams, įžeidę juos raštu ar žodžiu, arba sukėlę fizinį skausmą, atsakomybės neišvengs ir bus nubausti įstatymo numatyta tvarka.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder