Nuteistas policininko sūnus pasigedo teisingumo

Nuteistas policininko sūnus pasigedo teisingumo

Praeityje už įvairius nusikaltimus Lietuvoje ir užsienyje teistas klaipėdietis Marius Renkė savo biografijoje turės dar vieną garbės nepridedantį įrašą - penktadienį jis pripažintas kaltu dėl bandymo uostamiestyje pavogti automobilį.

Praėjusių metų gruodžio 15-osios vakare prekybos ir pramogų centro "Akropolis" aikštelėje bandė nugvelbti 46 tūkst. litų kainuojantį automobilį "Škoda Octavia". M. Renkė (gim. 1979 m.) jau buvo spėjęs įsibrauti į mašinos vidų, tačiau jį sulaikė automobilio savininkai ir kiti liudytojai, kurie ir perdavė mašinvagį policijai.

Įrodymų priremtam M. Renkei skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

Jis kaltę neigė ir teisinosi, kad neketino automobilio vogti, tik jo bagažinėje sudėtus daiktus. Nuosprendį išgirdęs vyras teištarė, jog Lietuvoje teisingumo nėra.

M. Renkė gali lyginti Lietuvos ir kitų valstybių teismų sistemas - 2006 metais Didžiojoje Britanijoje jis nuteistas kalėti 18 metų už ginklų kontrabandą, tačiau šis nuosprendis 2010-aisiais buvo subendrintas su Vilniaus apygardos teismo paskirta bausme už disponavimą šaunamaisiais ginklais ir galutiniu sprendimu jam skirta 8 metai nelaisvės. Iš Marijampolės pataisos namų klaipėdietis išleistas 2011-ųjų gegužę.

Iki teistumo užsienyje M. Renkė Klaipėdoje buvo teistas už turto prievartavimą, viešosios tvarkos pažeidimą bei melagingų parodymų davimą.

Šis vyras - visiška savo tėvo priešingybė. Zigmas Renkė , dirbo Klaipėdos apsaugos policijoje ir žuvo atlikdamas pareigą 1995 metais. Juvelyrinių dirbinių parduovę saugojusį pareigūną nušovė plėšikai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder