Nuteisė neįgaliųjų pinigus pasisavinusius verslininkus ir valdininką

Nuteisė neįgaliųjų pinigus pasisavinusius verslininkus ir valdininką

Lėtai kelią į priekį besiskynusi byla dėl dokumentų klastojimo, neįgaliesiems skirtos paramos panaudojimo ne pagal paskirtį, apgaulingo apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi pagaliau baigta nagrinėti.

Nuosprendį dėl nusikaltimų, kurie valstybei atnešė didžiulę žalą, išgirdo keturi asmenys - buvęs Plungės teritorinės darbo biržos Užimtumo rėmimo įgyvendinimo skyriaus vedėjas Stanislovas Striaukas ir verslininkai iš Plungės Darius Jankauskas ir Regina Recepienė bei rietaviškė Regina Leonienė.

Teismas konstatavo, kad S. Striaukas su minėtais verslininkais netinkamai sudarė tikslinės subsidijos sutartis ir neužtikrino Užimtumo rėmimo įgyvendinimo programai vykdyti būtinų darbo priemonių įsigijimo. Kadangi dotacijos neįgaliesiems buvo panaudotos ne pagal paskirtį, tai sutrikdė labiausiai socialiai pažeidžiamų bedarbių užimtumo rėmimo politiką įgyvendinančios Plungės darbo biržos veiklą.

Visgi nagrinėjant bylą nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažino.

Dėl šių nusikaltimų Darbo birža civiliniu ieškiniu pareikalavo atlyginti daugiau nei 100 tūkst. eurų siekiančią žalą. Visgi nepaaiškėjus, kiek tiksliai buvo padaryta žalos, Kretingos rajono teismas minėtą civilinį ieškinį paliko nenagrinėtą. Valstybė dėl žalos atlyginimo galės kreiptis į teismą atskirai.

Teismo nuosprendžiu S. Striaukui skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas trejiems metams. D. Jankauskas buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dėl senaties, R. Recepienei skirta 2 metų ir 6 mėnesių, R. Leonienei - 2 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurių vykdymas atidėtas trejiems metams.

Šį nuosprendį dar galima apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder