Nuosprendžio dar teks palaukti

Nuosprendžio dar teks palaukti

Ne vienerius metus teisme trunkantis bylos dėl galimo pinigų pasisavinimo iš VšĮ "Neptūno" krepšinio klubo nagrinėjimas vėl nutrūko. Šįkart - dėl netikėtos priežasties.

Pirmadienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme planuota paskelbti nuosprendį dėl pinigų pasisavinimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo - tuo apkaltinti buvęs įstaigos vadovas Egidijus Prižgintas ir buhalterė Vaidilutė Andrijauskaitė. Tačiau bylą nagrinėjanti teisėja Violeta Balčiūnienė paskelbė ką kita - ji pranešė pateikusi prašymą nuo bylos nusišalinti siekdama objektyvumo. Savo prašymą ji motyvavo tuo, kad 2011 m. šioje byloje atliko veiksmus kaip ikiteisminio tyrimo teisėja - sankcionavo prokuroro prašymą dėl kratos, informacijos rinkimo, įrašų darymo, susijusių su šia byla.

Teismo pirmininkė Audronė Gaižutienė šį teisėjos prašymą jau patvirtino ir bylą nagrinėti paskyrė jos kolegą. Tai bus jau trečiasis teisėjas, nagrinėsiantis šią bylą.

Po 2011 m. pradėto ikiteisminio tyrimo kaltinamieji nuosprendį turėjo išgirsti jau šį pavasarį, tačiau tuomet konstatuota, jog reikia papildyti ikiteisminį tyrimą - tai padaryti įpareigoti prokurorai.

E. Prižgintas ir V. Andrijauskaitė teisėsaugos akiratyje atsidūrė po to, kai tikrinant įstaigos 2008-2009 metų apskaitą pasigesta 24 tūkst. litų. Įtariamieji kaltę neigia. E. Prižgintas sako, jog tais metais "Neptūno" finansinė padėtis buvo itin sunki, tad jis, būdamas direktorius, komandą gelbėjo pasiskolinęs 60 tūkst. litų iš tuometinio Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus.

Pinigai panaudoti atsiskaityti su žaidėjais, tai nagrinėjant bylą patvirtino keli krepšininkai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder