Nuo pasieniečių motoroleriu sprukęs , įtariama, baltarusis nelegalas mėgino apsimesti lietuviu

Nuo pasieniečių motoroleriu sprukęs , įtariama, baltarusis nelegalas mėgino apsimesti lietuviu

Neblaivus nelegalas, kuris, įtariama, yra Baltarusijos pilietis, nuo pasieniečių naktį spruko motoroleriu. Kai pareigūnai jį sulaikė, dokumentų neturėjęs vyras prisistatė Lietuvos piliečiu ir išvardijo keturias „savo" pavardes. Nė vieno tokio asmens, kaip paaiškėjo, Lietuvoje nėra.

Penktadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pareigūnai budėjo prie pat sienos esančio Šalčininkų rajono Kalvių kaimo prieigose. Pamatę žvyrkeliu Kalviai - Maciučiai motoroleriu važiuojantį vyrą, uniformuoti VSAT pareigūnai jam nurodė sustoti. Tačiau vairuotojas nepakluso ir padidinęs greitį nuvažiavo toliau. Pasieniečiai užvedė savo visureigį ir įjungę švyturėlius bei garso signalus motorolerį, ant kurio buvo lietuviški numeriai, nusivijo. Netrukus bėglys buvo sulaikytas Maciučių kaime.

Paaiškėjo, kad vairuotojas neturi nei transporto priemonės registracijos liudijimo, nei asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Be to, nuo nuo jo sklido alkoholio tvaikas. Apklausiamas pasieniečių iš pradžių jis prisistatė Lietuvos piliečio vardu ir pavarde. Beje, sulaikytasis lietuviškai visiškai nemokėjo ir bendravo tik rusų kalba. VSAT pareigūnai jo paminėtus anketinius duomenis patikrino duomenų bazėse - tokio asmens Lietuvoje nėra.

Tuomet motorolerio vairuotojas prisistatė kitu Lietuvos piliečio vardu ir pavarde, tačiau ir toks žmogus, kaip pasirodė, neegzistuoja. Sulaikytasis dar paminėjo trečią, ir ketvirtą lietuvišką pavardę, vardą, gimimo metus, tačiau ir šie duomenys buvo išgalvoti.

Tada pasieniečiai nutraukė nesėkmingus sulaikytojo „prisistatymus". Vėliau atvykę Šalčininkų rajono policijos pareigūnai vyrui nustatė 0,88 promilės girtumą. Policininkai jį ir motorolerį nugabeno į komisariatą, kur už kelis pažeidimus surašė protokolą ir irgi bandė nustatyti vyro tapatybę. Jos išsiaiškinti pareigūnams taipogi nepavyko.

Motoroleris liko policijoje, o jo vairuotoją kiek vėliau vėl perėmė Dieveniškių užkardos pasieniečiai. Jie už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą (buvimą pasienio ruože be dokumentų) pradėjo administracinės bylos teiseną. Prablaivėjęs sulaikytasis prisipažino esantis 21-erių Baltarusijos pilietis. Dieveniškių pasieniečių duomenimis, šįkart vyras galbūt ir nemeluoja.

Nelegaliai Lietuvoje buvusį baltarusį pasieniečiai uždarė į VSAT Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje. Kai bus nustatyta jo tapatybė ir atliktos kitos dokumentų procedūros, nelegalas bus išsiųstas į savo šalį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder