"Neptūno" byla: ką ir kuo kaltinti?

"Neptūno" byla: ką ir kuo kaltinti?

Pinigų pasisavinimu iš VšĮ "Neptūno krepšinio klubas" kaltinti šios įstaigos administracijos darbuotojai antradienį turėjo išgirsti teismo verdiktą, patvirtinantį arba paneigiantį jų kaltę. Tačiau Temidės rūmuose išgirsti žodžiai sukėlė daugiau klausimų nei atsakymų.

Prieš kelerius metus pradėjus tyrimą dėl pinigų pasisavinimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo kaltinimai padarius šias veikas pateikti buvusiam įstaigos direktoriui Egidijui Prižgintui ir buhalterei Vaidilutei Andrijauskaitei, kuriems už tai grėsė baudžiamoji atsakomybė.

Tačiau baigiantis pusantrų metų užtrukusiam bylos nagrinėjimui taip ir neatsakyta, kalti jie ar ne. Pasirodo, net neatsakyta į klausimą, kuo įtariamieji kaltinami: baigiamojoje bylos nagrinėjimo stadijoje prokuroras E. Prižgintą ir V. Andrijauskaitę paprašė piniginėmis baudomis bausti tik už apgaulingą apskaitos tvarkymą.

Tačiau vietoj sprendimo Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nutartį, įpareigojančią prokurorą papildyti ikiteisminį tyrimą - tam jam nustatytas terminas.

Teisėsaugai įtarimų sukėlė 2008-2009 metais VšĮ "Neptūno krepšinio klubas" atliktos finansinės operacijos, kurias patikrinus pasigesta fakto, kam panaudoti 24 tūkst. litų.

Kaltinamieji paaiškino, jog 2009 metais "Neptūną" užklupus nepritekliui dalis žaidėjų dėl nemokamų algų pagrasino boikotuoti likusį sezoną, o komandai iškilo bankroto grėsmė, tad nutarta ieškoti išeities. Kadangi tokios būklės klubo paremti nenorėjo nė viena organizacija, E. Prižgintas nusprendė pinigų pasiskolinti iš savo gero draugo tuometinio Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus.

Gavus pinigus skolos buvo padengtos 8 krepšininkams - tą jie teismo proceso metu patvirtino kaip liudininkai, šiuos jų žodžius įrodė ir kasos pajamų orderiai. Kad su žaidėjais atsiskaityta esą įrodo ir faktas, jog tame pačiame teisme atmesti dviejų buvusių krepšininkų ieškiniai dėl neišmokėto atlygio.

"Nesitikėjau - buvo skelbta, jog bus verdiktas. O dabar - vėl viskas iš naujo, 4 metai jau praėjo nuo tyrimo pradžios.

Aš nesijaučiu kaltas. Dėl to, kad jokių pinigų nepasisavinau. Dabar net neaišku, kuo esu kaltinamas. O jeigu būtų nepalankus sprendimas, bet kokiu atveju jį skųsčiau.

Dėl šios bylos turėjau nemažai išlaidų advokatams, ir sveikatos tai kainavo", - po posėdžio sakė E. Prižgintas.

Kada ir kaip procesas baigsis šiandien prognozuoti sunku, aišku tik tiek, kad teisėja prokurorą įpareigojo tyrimą papildyti per 3 mėnesius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder