Nelegalas keliavo automobilio bagažinėje

Nelegalas keliavo automobilio bagažinėje

Pasienyje su Baltarusija pasieniečiai sulaikė tris Vilniaus gyventojus, kurie lengvojo automobilio bagažinėje gabeno nelegalą - čečėnų tautybės Rusijos pilietį. Šis sieną su Baltarusija neteisėtai perėjo atbulas, taip bandydamas suklaidinti pasieniečius.

Nelegalas sulaikytas antradienį, kuomet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai Širvių atraminiame punkte patikrino Šalčininkų link vykusį lengvąjį automobilį "Mitsubishi Lancer".

Pasieniečiai nustatė, kad automobilį vairavo tvarkingus asmens ir mašinos registracijos dokumentus turinti 27 metų Vilniaus gyventoja. Kartu su ja kaip keleiviai vyko dar du sostinės gyventojai - 29 metų vyras ir 34 metų moteris. Jų turėti asmens dokumentai taip pat buvo nepriekaištingi.

Tą patį automobilį, įvažiuojantį į Dieveniškių kilpą, pasieniečiai jau buvo tikrinę antradienio rytą. Tuomet jame neaptikta nieko įtartino.

Šįkart VSAT pareigūnai vėl paprašė automobilio vairuotojos atidaryti bagažinę. Moteriai pakėlus bagažinės dangtį joje pasieniečiai pamatė susirangiusį vyrą. VSAT pareigūnai nustatė, kad sulaikytasis yra 38 metų čečėnų tautybės Rusijos pilietis. Pas jį rastas minėtos šalies piliečio pasas.

Mašinos keleivė, 34 metų moteris, užuominomis mėgino "tartis" su VSAT pareigūnais. Įspėta apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę, ji liovėsi kalbinti pasieniečius.

VSAT pareigūnai jau buvo nustatę, kad bagažinėje gabentas nelegalas miškingoje vietoje neteisėtai perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Už kelių šimtų metrų jo jau laukė automobiliu atvykusi trijulė, netrukus įkliuvusi Širvių punkte.

Beje, sienos pažeidėjas mėgino gudrauti - kontrolinę pėdsakų juostą jis perėjo atbulomis, taip tikėdamasis, kad įspaudus aptikę pasieniečiai pamanys, jog eita į Baltarusijos pusę.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Dar vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną.

Visi sulaikytieji uždaryti į areštinę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder