Narkotinės medžiagos užsisakiusiai merginai - 5000 eurų bauda

Narkotinės medžiagos užsisakiusiai merginai - 5000 eurų bauda

Klaipėdos apygardos teismas pripažino kalta jauną vos mokyklą baigusią ir į užsienio universitetą studijuoti įstojusią merginą, kuri neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno narkotinę medžiagą – 0,007 g lizergido rūgšties (LSD) – per Lietuvos Respublikos sieną neturėdama tikslo platinti ar parduoti.

Mergina savo kaltę pripažino ir nurodė, kad narkotinės medžiagos už 20 Eur internetu užsisakė iš Olandijos, už ją atsiskaitė internetine valiuta (bitkoinais). Prieš tai narkotikų jai davė pamėginti nepažįstami jaunuoliai Nidoje, kur ji dirbo. Mergina teigė, kad jai patiko narkotikų sukeltas poveikis ir dėl to pagal jaučiamus simptomus ji pradėjo internete domėtis, kokia tai galėtų būti medžiaga ir kaip jos įsigyti. Narkotikai merginai buvo atsiųsti paštu, tačiau siuntą, supakuotą į sveikinimo atviruką, sulaikė muitinės pareigūnai.

Teismas nustatė, jog mergina suprato, kad neteisėtai per valstybės sieną gabeno narkotinę medžiagą, ir norėjo taip veikti. Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad padarytos nusikalstamos veikos nepasižymėjo dideliu pavojingumu, gabenamos narkotinės medžiagos kiekis nebuvo didelis, mergina siekia mokytis, charakterizuojama teigiamai, dėl to su laisvės atėmimu susijusios bausmės skyrimas prieštarautų teisingumo principui ir nepasiektų keliamų tikslų. Atsižvelgiant į nurodytas aplinkybes, merginai paskirta švelnesnė nei įstatyme už padarytus nusikaltimus numatyta mažiausia laisvės atėmimo bausmė.

Apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų nuo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder