Motina dėl mirusio kūdikio aiškinsis teisme

Motina dėl mirusio kūdikio aiškinsis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl itin jautraus įvykio, kai 2019 metų gruodžio 8 dieną buvo gauta informacija, kad viename Klaipėdos bendrabučio kambaryje be gyvybės ženklų rastas dviejų mėnesių kūdikis.

Kaltinimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 132 straipsnio 1 dalį – dėl neatsargaus gyvybės atėmimo – pareikšti vaiko mamai.

Ikiteisminis tyrimas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų pradėtas 2019 metų gruodžio 8 dieną, kai kaltinamosios giminaičiai, pasigedę kaltinamosios, nuvyko į jos namus ir rado lovoje paliktą mirusį kūdikį. Tuo metu namuose nieko nebuvo. Tyrimo duomenimis, kūdikis vaikiškoje lovytėje paliktas gulėjo ilgiau nei 9 dienas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, skaudi nelaimė įvyko tada, kai kaltinamoji galimai apsvaigusi nuo alkoholio užmigo ir nepasirūpino ypatingo dėmesio reikalaujančia savo mažamete, bejėgiškos būklės dukra, kuri būdama be priežiūros užspringo ir mirė.

Prokuratūra itin kruopščiai nustatinėjo ir vertino kiekvieną kūdikio mirtį lėmusią ir tyrimui svarbią detalę, kurių visuma leidžia pagrįstai manyti, jog šiuo atveju motinos pareiga rūpintis savo naujagimiu buvo vykdoma ne tik netinkamai, tačiau peržengė nusikalstamo nerūpestingumo ribas. Todėl prokuratūra kreipiasi į teismą ir reikalauja taikyti baudžiamąją atsakomybę vaiku nepasirūpinusiai motinai.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už neatsargų gyvybės atėmimą numato areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder