Mobiliojo ekrane - gąsdinančios aštuoniukės

Mobiliojo ekrane - gąsdinančios aštuoniukės

Lietuvoje vėl plinta gandas, kad atsiliepus į tam tikrą skambutį už tai teks sumokėti krūvą pinigų. Taip lyg ir neturėtų būti, tačiau perskambinus - galbūt, teigia specialistai.

Vienas klaipėdietis "Vakarų ekspresui" pasakojo, kad jam kažkas skambino iš numerių +8888 0000 ir +8888 0033, kad tai patvirtintų, parodė mobiliojo ryšio telefono skambučių registrą. Vyras sako girdėjęs, kad atsiliepus skambinantiesiems, kažkokiu būdu ženkliai išaugs telefoninių pokalbių sąskaita.

Ryšių reguliavimo tarnyba šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė. Įstaigos atsakyme teigiama, kad Lietuvoje vietos abonentams įeinantys skambučiai visų šalyje veikiančių operatorių yra neapmokestinami, išskyrus kai kuriuos atvejus, kai pats operatorius susitaria su abonentu.

Tarnybos patvirtintame Nacionaliniame telefono ryšio numeracijos plane nurodoma, kad Lietuvoje numerių, derančių su nurodytu kodu, negali būti, mat kodas 88X yra rezervuotas, tad su juo negali būti derinami jokios paskirties numeriai.

O vartotojams, kurie savo telefone rado praleistą nežinomą numerį su neaiškiu kodu, rekomenduojama klausti savo paslaugų teikėjo.

"Nereikėtų nerimauti, jei į tokius skambučius atsiliepėte būdami Lietuvoje - tai nekainuos. Visgi klientams patariame neperskambinėti į praleistus, nežinomus ar nepažįstamus numerius, kurie prasideda ne Lietuvos tarptautiniu kodu +370. Perskambinus tokiais numeriais kaip +8888 0000, skambutis gali kainuoti pagal tarptautinius tarifus, kurie gali būti dideli", - sakė UAB "Bitė Lietuva" atstovė ryšiams su visuomene Raminta Rimkienė.

Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga - organizacija, kuri skirsto šalių ir organizacijų triženklius kodus - kodą +888 yra paskyrusi organizacijai "Telekomunikacijos pagalba nukentėjusiems katastrofose ir stichinėse nelaimėse".

Viso pasaulio interneto forumuose taip pat diskutuojama šia tema, apie aštuoniukėmis prasidedantį numerį pateikiama įvairiausia informacija - vienų nuomone, tai internetinis skambutis, kitų - kad tai Dievo numeris.

Šių metų pradžioje Lietuvoje žaibiškai išplito kitas panašus gandas - elektroniniu paštu platinamuose pranešimuose buvo gąsdinama, jog sąskaita už pokalbius išaugs atsiliepus į Lietuvoje egzistuojantį numerį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder