Medininkuose sulaikyta 200 tūkst. eurų ir 3 mln. rublių grynųjų pinigų kontrabanda

Medininkuose sulaikyta 200 tūkst. eurų ir 3 mln. rublių grynųjų pinigų kontrabanda

Medininkų kelio posto muitininkai praėjusį savaitgalį sulaikė dvi grynųjų pinigų kontrabandos siuntas. Liepos 31 d. pareigūnams įkliuvo du Rusijos piliečiai, nedeklaravę 3 mln. Rusijos rublių (apie 34 tūkst. eurų), o rugpjūčio 1 d. tarp vilkiką vairavusio Baltarusijos piliečio asmeninių daiktų rasta 213 tūkst. eurų kontrabanda.

Liepos 31 d., apie 12 val. dienos krovininiu vilkiku į Lietuvą iš Baltarusijos atvažiavę du Rusijos piliečiai sakė nieko draudžiamo nevežantys, tiesiog gabenantys krovinį į Rusijos Kaliningrado sritį. Tačiau patikrinus vilkiko kabiną, rankinėje buvo rasti nedeklaruoti 3 mln. rublių (34 634 Eur). Tik tuomet abu vyriškiai prisiminė, kad kelionės tikslas buvo parduoti mašiną, už kurią gautus pinigus jie, esą, ir vežėsi namo.

Muitininkai sulaikė grynųjų pinigų kontrabandą, abiem pažeidėjams skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas. Dar didesnę pinigų kontrabandą Medininkų kelio posto muitinės pareigūnai sulaikė kitą dieną – rugpjūčio 1–ąją, kai į postą krovininiu vilkiku atvažiavo Baltarusijos pilietis. Pastarasis sakėsi vykstantis paimti krovinio, tačiau irgi nedeklaravo turėtų pinigų – 213 tūkst. eurų. Juos muitininkai surado tarp asmeninių vairuotojo daiktų, paslėptus kuprinėje ir apvyniotus lipnia juosta.

Tuomet užsienietis ėmėsi aiškinti, jog įvykęs nesusipratimąs, kad tai jo šeimos pinigai, kuriuos jis gabeno į Lietuvą perduoti šeimos nariui ir tiesiog...nespėjęs deklaruoti. Vis dėlto šie pasiaiškinimai pareigūnų neįtikino, pinigai buvo sulaikyti, o pažeidėjui skirta kardomoji priemonė – piniginis užstatas. Dėl abiejų pinigų kontrabandos atvejų Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai, kuriems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Šiemet Lietuvos muitinėje buvo pradėti devyni ikiteisminiai tyrimai dėl grynųjų pinigų kontrabandos. Sulaikyta 408 tūkst. eurų ir 3 mln. rublių.

Kiekvienas asmuo, atvykstantis į Lietuvos Respubliką iš trečiosios šalies (ar išvykstantis iš Lietuvos į trečiąją šalį) ir gabenantis ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (ar ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti toje muitinės įstaigoje, per kurią jis atvyksta į Lietuvos Respubliką ar išvyksta iš jos. Tokiu atveju asmuo turi pateikti užpildytą ir pasirašytą Grynųjų pinigų deklaravimo formą be atskiro muitinės pareigūno reikalavimo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder