Mažeikių rajone vyras nušovė pareigūną

Mažeikių rajone vyras nušovė pareigūną

Pranešimas apie nelaimę buvo gautas penktadienį 10.28 val. skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112. Teigiama, kad pranešime paminėtas žmogus galimai pats ir sukėlė gaisrą name.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad degė vieno aukšto medinis namas. Gaisrą gesino trys autocisternos.

Pašauti pareigūnai

Pasirodo apsiginklavęs vyras ne tik galimai sukėlė gaisrą, bet ir sužalojo policijos pareigūnus.

Policijos departamentas informavo, kad tarnybos metu sunkiai sužaloti Telšių apskr. vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių r. policijos komisariato pareigūnai.

Tikrindami gautą informaciją apie Mažeikių r., Viekšnių sen., Birbiliškės kaime smurtaujantį vyrą į jo namus atvykusius patrulius įtariamasis pasitiko šūviais. Pareigūnų sužalojimų pobūdis dar tikslinamas.

Ginkluotas įtariamasis pabėgo

Įtariamasis (gimęs 1968 m.) galimai pasišalino į šalia esantį mišką, jis gali būti ginkluotas, todėl raginame gyventojus pamačius šį asmenį, nesiartinti prie jo ir kuo skubiau informuoti policiją.

Įvedamas specialus planas, į įvykio vietą išsiųstos gausios Telšių, Klaipėdos ir Šiaulių apskr. pareigūnų pajėgos, policijos antiteroristinių operacijų rinktinės ARAS pareigūnai.

Policijos generalinis komisaras taip pat nutraukė savo planus ir išvyko į įvykio vietą.

Nušautas pareigūnas

Patiksliname, kad įvykio vietoje buvo nušautas Telšių apskr. VPK Mažeikių r. policijos komisariato pareigūnas (40 metų). Kita pareigūnė sužalota į koją, jos gyvybei pavojus negresia.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla visos policijos bendruomenės vardu reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusio pareigūno artimiesiems.

Gaisravietėje ieško žmonių palaikų

R. Požėla Delfi papildomai informavo, kad su šiuo kraupiu įvykiu dirba labai daug policijos pareigūnų: trijų apskričių policininkai, pasieniečiai, prie paieškos prisijungė ir Latvijos pareigūnai (jie ieško įtariamojo savo teritorijoje).

Pranešama, kad pareigūnai pas įtariamąjį važiavo dar vakar, kai buvo gautas pranešimas apie smurtą artimoje aplinkoje, teigiama, jog smurtaujama buvo prieš moterį. Visgi, tą kartą įtariamasis nebuvo rastas, jis pabėgo.

Teigiama, kad šiuo metu gaisravietėje ugniagesiai ieško žmonių palaikų, galimai moters, prieš kurią buvo smurtaujama. Aiškinamasi ar vyriškis neįvykdė dar daugiau nužudymų.

Nelegalus ginklas

Ieškomas galimai ginkluotas įtariamasis - Stasys Brasas, gimęs 1968 m., anksčiau neteistas, iki šiol policijai nežinomas.

R. Požėla atskleidė, kad įtariamasis neturi legaliai laikomo ginklo, teigiama, jog ginklas, kuriuo buvo nušautas pareigūnas, įsigytas neteisėtai.

Pakelti du sraigtasparniai

Delfi susisiekė su VSAT atstovu spaudai Giedriumi Mišučiu, kuris informavo, kad dėl įtariamojo paieškos yra pakelti net du sraigtasparniai.

G. Mišutis teigė, kad vienas sraigtasparnis skirtas „Aro“ pareigūnams (pasieniečiai skraidina kovotojus), o kitas su specialia technika tikrina apylinkes.

Pasieniečiai dirba ne tik iš oro, bet ir ant žemės, pranešama, kad vykdoma intensyvi įtariamojo paieška.

Telšių rajone, Šiaulių plente, kelyje nuo Klaipėdos į Telšius, keli policijos ekipažai tikrina visus automobilius. Pareigūnai Delfi pasakojo, kad ieškoma įtariamojo, visuose keliuose dirba policininkai.

Policijos pareigūnai ne tik tikrina asmenis, bet ir nuodugniai apžiūri transporto priemones.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder