Maitinimo paslaugų įmonės direktorius kaltinamas nuslėpęs daugiau nei 100 tūkst. eurų pajamų

Maitinimo paslaugų įmonės direktorius kaltinamas nuslėpęs daugiau nei 100 tūkst. eurų pajamų

Teismas, išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos prokuratūros prašymą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, vienos Klaipėdos mieste ir rajone maitinimo paslaugas teikiančios įmonės direktorių N. D. pripažino kaltu išvengus sumokėti beveik 36 tūkst. eurų privalomų mokesčių.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vaida Pužauskienė, o jį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Bylos duomenimis, maitinimo paslaugas bei išvažiuojamųjų banketų ruošimą teikiančios įmonės direktorius, 38 metų N. D., į apskaitą neįtraukė daugiau nei 107 tūkst. eurų. Už įvairioms progoms paruoštą maistą įmonė atsiskaitymus priimdavo grynaisiais pinigais, tačiau klientams pinigų sumokėjimą patvirtinančio dokumento neišduodavo. Per kiek ilgiau nei 8 mėnesius surinkta grynųjų pinigų suma buvo neįtraukta į buhalterinę apskaitą ir tokiu nelegaliu būdu išvengta mokesčių sumokėjimo.

Taip pat išsiaiškinta, jog bendrovės direktorius per beveik dvejus metus 6 savo darbuotojams ir 3 įmonėje neįdarbintiems asmenims išmokėjo bendrai virš 6 tūkst. eurų atlyginimą. Nuo 30 eurų iki 200 eurų siekusius priedus gaudavę darbuotojai teigė, kad įtarimų jiems nekilo, jog už papildomai gautus grynus pinigus pasirašyti nereikėdavo. Be darbo sutarčių įmonėje dirbusiems indų plovėjams ir pagalbiniam darbuotojui sutarta alga buvo išmokama grynaisiais. Nustatyta, jog šie duomenys apie išmokamą darbo užmokestį ir priedus į apskaitą nebuvo įtraukiami.

Nuteistasis direktorius, pateikdamas žinomai neteisingus duomenis apie įmonės pajamas ir pelną bei išmokėtą darbo užmokestį, į šią nelegalią veiklą įtraukė ir dvi nieko apie tai neįtariančias apskaitos įmones, kurios buvo atsakingos už jo bendrovės buhalteriją.

Skirdamas bausmę Klaipėdos apylinkės teismas atsižvelgė į tai, jog nuteistasis pripažino nesumokėtų mokesčių sumą, ją deklaravo ir įsipareigojo atlyginti, todėl nusprendė jam skirti subendrintą 6 tūkst. eurų baudą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder