Magistralėje iš vežimo iškrito girtas vadeliotojas

Magistralėje iš vežimo iškrito girtas vadeliotojas

Šeštadienį, apie 16 val., Klaipėdos rajono policija gavo pranešimą, kad magistralėje Klaipėda - Kaunas, ties tiltu per Miniją, pirma eismo juosta važiuoja arklio traukiamas vežimas, kurį vairuoja girtas vadeliotojas.

Privažiavus policijos patruliams, vadeliotojas atsisuko pažiūrėti, kas čia vyksta, ir iškrito iš vežimo. "Karavanas" su policijos palyda, įjungus švyturėlius ir avarinius žibintus, buvo palydėtas į netolimą paprastą kaimo kelelį, kur neblaivus vadeliotojas persodintas į policijos automobilį. Arklys, vežimas ir šuo perduoti į incidento vietą atvykusiam broliui.

52-ejų metų vadeliotojas Petras K. aplinkoje nesiorientavo, savo gimimo metų neatsiminė (pasisendino 10-čia metų), kur ir iš kur važiavo jis nežinojo. Ir nors Klaipėdos rajono policijos komisariate į alkoholio matuoklį pūtė nuoširdžiai, jam nustatytas tik lengvas girtumo laipsnis -1.46 prom. alkoholio.

Gargždų policijos komisariatas jam yra kaip antri namai. Pilietis yra ne kartą baustas už važiavimą dviračiu išgėrus, taip pat už pasirodymą viešoje vietoje esant neblaiviam. Petras policijai neliko skolingas, jis teismui yra pareiškęs, kad kartą jį sulaikę pareigūnai buvo taip pat neblaivūs.

Dabar už vadeliojimą magistrale jam grėstų 80 -120 litų bauda. Tačiau didesni nemalonumai jo laukia už tai, kad arklį vadeliojo girtas. Neblaivūs vadeliotojai kaip ir dviratininkai yra baudžiami vienodai - už lengvą girtumo laipsnį skiriama 300-500 litų bauda.

Tačiau Petras, išgirdęs, kokias sumas turėtų sumokėti valstybei, tik nusijuokė. Baudų nemokėjo ir nemokės, kumelė priklauso ne jam, žemių apie Vėčaičius neturi, tiesa, vežimo būtų gaila, bet greitai naują susikaltų...

"Balticum" TV laida "Reidas" - antradieniais 20.15 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder