Ligonių kasos direktoriaus istorijoje padėtas taškas

Ligonių kasos direktoriaus istorijoje padėtas taškas

Klaipėdos teritorinei ligonių kasai (TLK) vadovaujantis Alfridas Bumblys teisme nuskynė dar vieną pergalę.

Nors užpernai buvo atleistas dėl įtarimų piktnaudžiavus tarnyba, pernai teismo jis grąžintas į darbą. Valstybinės ligonių kasos (VLK) dėl tokio verdikto skundais užvertė teismus, tačiau pasiekti, kad būtų panaikintas sprendimas grąžinti A. Bumblį į darbą, nepavyko.

Bylos dėl Klaipėdos TLK direktoriaus vertimo iš posto nukeliavo iki Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT). VLK bandė apskųsti pernai spalį Vilniaus apygardos administracinio teismo priimtą sprendimą grąžinti buvusį direktorių į darbą ir išmokėti kompensaciją, tačiau teismui ligonių kasų argumentai nepasirodė įtikimi, tad neskundžiama nutartimi buvo palikti galioti anksčiau priimti sprendimai.

"Vakarų ekspresas" ne kartą rašė apie peripetijas, vykstančias Klaipėdos TLK. Dar 2013 m. spalį VLK direktorius priėmė sprendimą atleisti A. Bumblį iš darbo. Jis buvo apkaltintas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, kadangi atsisakė svarstyti Klaipėdos universitetinės ligoninės prašymus dėl jos sutarčių papildymo teiktinomis psichiatrijos paslaugomis.

Sprendimą, kad A. Bumblys nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi, buvo priėmę Klaipėdos miesto apylinkės ir Klaipėdos apygardos teismai, be to, buvo nurodyta jam sumokėti beveik 71 tūkst. litų vidutinio darbo užmokesčio už priverstines pravaikštas. Šie verdiktai buvo ir toliau skundžiami.

Galiausiai šis sprendimas buvo apskųstas LVAT. Pastarasis teismas taip pat priėmė A. Bumbliui palankų sprendimą ir padėjo tašką bylų virtinėje: neskundžiama nutartimi buvo palikti galioti anksčiau priimti sprendimai.

Dar pernai A. Bumblys "Vakarų ekspresui" yra sakęs, jog nejaučia diskomforto, kad teks dirbti su vadovybe, siekusia jo išvertimo iš posto.

"Jei visi laikysimės teisės aktų, nebus jokio diskomforto. Aš taip dariau iki šiol, taip ketinu elgtis ir toliau", - tąkart teigė jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder