Lietuvoje sulaikyta hašišo už 20000000 eurų

Lietuvoje sulaikyta hašišo už 20000000 eurų

Specialios ir slaptos operacijos metu sulaikytas rekordinis Lietuvos istorijoje kiekis narkotinių medžiagų, kurias kontrabanda per Lietuvos teritoriją buvo ketinama gabenti į Rusiją.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas teigė, kad pusantros tonos hašišo buvo gabenama iš Maroko į Rusiją, o Lietuva buvo pasirinkta kaip tranzitinė valstybė. Trys asmenys jau sulaikyti, du iš jų - Lietuvos piliečiai ir vienas baltarusis.
Pasak L. Pernavo, narkotinės medžiagos buvo gabenamos vilkike.

,,Vilkike, po gabenamu vandens kroviniu, buvo įrengta slėptuvė. Dugne buvo paslėptos narkotinės medžiagos“, - trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė L. Pernavas.

Sulaikyti Lietuvos piliečiai policijai gerai žinomi, abu jie priklausė nusikalstamai grupuotei. Pasak L. Pernavo, vienas iš jų ilgą laiką buvo direktorius logistikos kompanijoje, kuri ir buvo kaip narkotinių medžiagų gabenimo priedanga. 

Komisaras pažymėjo, kad krovinio vertė Lietuvoje - apie 20 milijonų eurų. 

,,Policija sulaikė rekordinį kvaišalų kiekį - pusantros tonos hašišo, krovinio vertė didmeninėje rinkoje - ne mažiau kaip pusantro milijono eurų, kalbant apie mažmeninę rinką, tokioje šalyje kaip Lietuva narkotikų vertė būtų ne mažiau kaip dvidešimt milijonų eurų“, - teigė L. Pernavas. 

Nustatytas tarptautinis tinklas, kuris užsiėmė labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų kontrabanda iš Maroko į Rusijos Federaciją. 

Tyrimas truko ilgiau nei pusę metų. Lietuvos pareigūnai operacijoje bendradarbiavo su Maroko, Rusijos, Ispanijos valstybių teisėsaugos institucijomis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder