Kriminalinio pasaulio "šulus" keičia jaunimas

Kriminalinio pasaulio "šulus" keičia jaunimas

Teisėsaugos pareigūnai pastebi tendenciją, kad patyrusius nusikalstamo pasaulio autoritetus išstumia gerai organizuotas jaunimas, o Kauno regionas nusikalstamumo požiūriu vis dar išlieka vienu problemiškiausių.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis penktadienį per spaudos konferenciją pranešė, jog pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl Kauno "Daktarų" nusikalstamo susivienijimo, įtarimai pareikšti trims asmenims, tačiau dėl to nusikalstamumas Kauno apskrityje nemažėja.

Pareigūno teigimu, "atsiranda nauji reiškiniai, nauji asmenys, jaunieji organizuoto nusikalstamo pasaulio atstovai". Jie aktyviai veikia, yra gerai apsirūpinę ginklais, kitomis techninėmis priemonėmis, išmano kontrsekimo priemones, turtėja per kontrabandą, prekybą narkotikais.

"Kauno regione tie reiškiniai, veikos ir nusikaltimai ypač išplitę, reikalingas labai rimtas tyrimas, kriminogeninės situacijos matymas. (...) Reikia labai rimtai atsigręžti į Kauno regioną", - kalbėjo A. Matonis.

Generalinės prokuratūros Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka informavo, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuras kartu su prokurorais išaiškino ir ištyrė ne vieną rezonansą sukėlusį sunkų ir labai sunkų nusikaltimą.

Prokuroras įvardino, jog baigtas didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl ginkluotos "Ramaškės" gaujos, veikusios 1991-1993 metais Kauno mieste. Daug epizodų turinčioje byloje buvo išaiškinti ir ištirti 55 nusikaltimai - nužudymai, plėšimai, turto prievartavimai. Byla sėkmingai išnagrinėta visose teismų instancijose.

Pasak A. Kliunkos, buvo baigtas ikiteisminis tyrimas byloje, kurioje tyrimo grupės pareigūnai 2004-2005 metais Kauno mieste atliekamos operacijos metu aptiko ir likvidavo pogrindinę netikrų pinigų - eurų, JAV dolerių bei įvairių dokumentų spaustuvę. Iš apyvartos išimta 138 tūkst. 432 vienetai netikrų 100 nominalo vertės eurų banknotų ir 13 tūkst. 843 vienetai 200 nominalo vertės eurų banknotų (iš viso 47 mln. 797 tūkst. 800 litų vertės). Teismui buvo perduota 17 kaltinamųjų. Byla išnagrinėta Kauno apygardos teisme.

Baigtas ikiteisminis tyrimas itin sudėtingoje byloje dėl ilgą laiką veikusios Kauno bei kituose Lietuvos regionuose brutalios Sauliaus Skėrio ir Viktoro Mulos vadovautos gaujos nusikalstamos veiklos. Baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukti ir asmenys, priskirti prie Kauno nusikalstamų struktūrų lyderių bei senbuvių - Jonas Bielskis, Arikas Pastuškovas. Baudžiamoji byla 13 kaltinamųjų atžvilgiu perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Be kita ko, šiuo metu jau baigtas tyrimas dėl "Daktarų" ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veiklos, šio susivienijimo sukūrimo ir dalyvavimo jo nusikalstamoje veikloje. Šiai gaujai inkriminuojami sunkūs ir labai sunkūs nusikaltimai - nužudymai, pasikėsinimai nužudyti, turto prievartavimai, plėšimai. Nustatyti šio nusikalstamo susivienijimo organizatorių, vadovų ir dalyvių padaryti nusikaltimai, kurie suluošino daugelio žmonių likimus bei padarė didelę žalą valstybės interesams, finansų sistemai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder