Krauju aplaistytas moterų konfliktas: vakarėlis Klaipėdoje baigėsi tragedija

Krauju aplaistytas moterų konfliktas: vakarėlis Klaipėdoje baigėsi tragedija

„Supykęs tik kepštelėjau jai delnu per galvą, bet ji toliau gėrė alkoholį ir šoko viena kambaryje“, – teisme aiškino 54 metų klaipėdietis Vladimiras Ankudavičius, kaltinamas nužudęs savo draugę.

Konfliktas įvyko šių metų sausio 23-iąją apleistame Aukštaičių gatvės bendrabutyje Klaipėdoje. Ten gyvenęs Anatolijus Pocenka savo bute priglausdavo benamius, su kuriais girtaudavo.

Bute rado prieglobstį ir V.Ankudavičius. Po kurio laiko jis ten atsivedė gatvėje sutiktą pažįstamą 44 metų Kristiną Bondarevą, kuri irgi neturėjo nuolatinės gyvenamosios vietos. Pora naudojosi šeimininko svetingumu.

A.Pocenka leido bute gyventi dar vienam klaipėdiečiui Robertui Samoškai. Šeimininkas ir įnamiai stojo prieš teismą kaip liudytojai, tą naktį kartu girtuokliavę ir matę, kas ten dėjosi.

V.Ankudavičius kaltinamas dūręs K.Bondarevai į galvą peiliu, ją spardęs, sudavęs ne mažiau nei 10 smūgių. Moteris, kuriai lūžo du šonkauliai, mirė įvykio vietoje.

Sulaikytas vyras kaltu neprisipažino, aiškino, kad K.Bondarevą galėjo mirtinai sužaloti kita išgertuvių bute dalyvė klaipėdietė Silvija Vilimienė, paryčiais išvažiavusi į namus.

Rado būstą sau ir draugei

Pastarąjį kartą už smurtavimą nuteisto V.Ankudavičiaus laisvė buvo apribota metams.

Vyras buvo įpareigotas registruotis Darbo biržoje, devynis mėnesius neatlygintinai dirbti sveikatos priežiūros ir rūpybos įstaigose, kurios slaugo senukus ir kitus žmones, kuriems reikia pagalbos.

Vaikų globos namų auklėtinis V.Ankudavičius, vėl stojęs prieš teismą, nurodė dvi savo gyvenamąsias vietas – A.Pocenkos butą Klaipėdoje ir kitą Anglijoje, kurioje nuolat uždarbiauja.

Pernai grįžęs į Lietuvą ir neturėjęs kur prisiglausti V.Ankudavičius gyveno pas A.Pocenką. Benamis į butą Aukštaičių gatvėje parsivedė ir K.Bondarevą, kurią pažinojo septynerius metus.

„Sutikau ją mieste prie parduotuvės, nupirkau bambalį alaus.

Man jos pagailo – skundėsi, kad neturi kur prisiglausti, dirba langų valytoja.

Paprašiau A.Pocenkos, kad priimtų ir Kristiną. Mes ne sugyventiniai, o tik pažįstami. Pats tame bute lankydavausi kaip svečias“, – teisme pasakojo kaltinamasis.

Pradėjo talžyti moterį

Tą dieną A.Pocenkos bute susirinkusi kompanija girtavo iki paryčių. Ten dar buvo S.Vilimienė su savo vyru Audriumi.

Iš pradžių jie gėrė degtinę, paskui likerį. Įkaušę svečiai pradėjo pyktis.

„Silvija užsipuolė Kristiną – pradėjo aiškinti, kad ji niekur nedirba, vilioja vyrus, juos apvagia, kad man irgi meluoja, išvadino ją „žiurke“.

Supykęs plaštaka smogiau jai per pakaušį.

Kristina buvo akivaizdžiai girta, sėdėjo ant sofos, nieko blogo jai nenutiko – toliau linksminosi, šoko viena kambaryje“, – konflikto pradžią prisiminė V.Ankudavičius.

Paskui, anot kaltinamojo, S.Vilimienė įsiaudrino dar labiau – pradėjo spardyti K.Bondarevą.

Vyrai sugėrovai nesikišo – ramiai stebėjo, kaip girtos moterys aiškinasi santykius.

„S.Vilimienės pastumta Kristina šonu griuvo ant grindų – veidu į televizorių. Paskui dar ant jos užsilipo ir spardė.

A.Pocenka tuo metu kampe stovėjo ir žiūrėjo.

Paskui Silvija išsikvietė taksi ir išvažiavo į namus. Aš ją palydėjau.

Kristina atsikėlė, nuėjo į tualetą, nusivilko striukę ir atsigulė į lovą“, – tokį vaizdą teisme piešė V.Ankudavičius.

Vertė kaltę sugėrovams

Po kurio laiko V.Ankudavičius kambaryje, kuriame miegojo su Kristina, išgirdo gargaliavimą, bandė pakelti moterį, bet ji neberodė gyvybės ženklų.

Tuomet vyriškis pats iškvietė į namus greitąją medicinos pagalbą. Atvykę medikai konstatavo K.Bondarevos mirtį.

Skambindamas Bendrajam pagalbos centrui Kristinos telefonu V.Ankudavičius negalėjo nurodyti mirusios draugės pavardės, nes jos nežinojo.

„Aš tik alų gėriau, kitiems pilsčiau degtinę ir likerį.

Antausis Kristinos sveikatos nesutrikdė – ji net nenukrito nuo sofos.

Niekada nemeluoju, mane vaikų namuose išmokė sakyti tik teisybę.

Tai Silvija kambaryje ją stipriai pastūmė, o po to spardė gulinčią ant grindų“, – kaltę sugėrovams vertė V.Ankudavičius.

Palaikus ištyrę teismo medicinos ekspertai nustatė, kad K.Bondareva iš karto mirė nuo sunkių kūno sužalojimų – sulaužyti du šonkauliai, gerklėje aptikta pjautinė žaizda.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder