Klaipėdos pareigūnai tikrino kaip dėvimos kaukės

Klaipėdos pareigūnai tikrino kaip dėvimos kaukės

Prevencinę priemonę surengę Klaipėdos apskrities pareigūnai priminė, kad dėvėti kaukes viešose vietose jau privalu.

Spalio 28 dieną Klaipėdoje įsigaliojo karantino režimas, todėl Klaipėdos apskrities VPK Prevencijos skyriaus pareigūnai tikrino, kaip laikomasi nurodymo viešose vietose tinkamai dėvėti apsaugines veido kaukes, nesibūriuoti ir laikytis saugaus 2 metrų atstumo.

Prevencinės priemonės surengtos trijose uostamiesčio turgavietėse – Senajame, Naujajame ir Tilžės turguose. Dėl šių nurodymų nevykdymo prevenciškai įspėti 8 žmonės.

Baudų šiandien pareigūnai dar neskyrė, tačiau priminė, kad Administracinių nusižengimų kodekse už privalomų nurodymų nesilaikymą fiziniams asmenims numatoma bauda yra nuo 500 iki 1500 eurų, o juridiniams – nuo 1500 iki 6000 eurų (pagal LR ANK 526 str. 3 d.).

Su klaipėdiečiais turgavietėse pareigūnai kalbėjo ir apie korupcijos keliamas grėsmes, teisinę atsakomybę už kyšio siūlymą, apie būtinybę pranešti, pastebėjus galimus korupcijos atvejus, ar kitus teisės normų pažeidimus. Antikorupcines prevencines priemones Klaipėdos apskr. VPK Prevencijos skyriaus pareigūnai viešose, gausiai žmonių lankomose vietose rengia reguliariai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder