Klaipėdoje "pedofilijos" bylą liepta nagrinėti iš naujo

Klaipėdoje "pedofilijos" bylą liepta nagrinėti iš naujo

Antradienį Klaipėdos apygardos priėmė nutartį, įpareigojančią atnaujinti vadinamąją pedofilijos bylą.

Baudžiamąją bylą praėjusių metų lapkričio 17-ąją nutraukė Panevėžio miesto apylinkės teismas remdamasis tuo, kad vienintelis mažametės tvirkinimu kaltintas asmuo - verslininkas Andrius Ūsas mirė.

Sprendimą apskundė nukentėjusiosios - Drąsiaus Kedžio dukrelės teisėta atstovė Neringa Venckienė, prašydama, jog būtų nustatyti mergaitę tvirkinę asmenys ar asmuo. Apeliacinį skundą parašė ir A. Ūso artimieji, siekdami, kad velionis būtų reabilituotas.

Klaipėdos apygardos prokurorė Alicija Petkevičiūtė taip pat paprašė tęsti baudžiamąjį procesą ir nagrinėti bylą, anot jos, "turi būti padėtas taškas."

Klaipėdos apygardos teismo, kuriam nagrinėti apeliacinius skundus nutarta perduoti siekiant nešališkumo, teisėjų kolegija panaikino Panevėžio teismo sprendimą ir grąžino jį nagrinėti iš naujo.

Prokurorų atlikto ikiteisminio tyrimo medžiaga bei kaltinamasis aktas, perduoti pirmosios instancijos teismui rodo tai, kad A. Ūsas galėjo įvykdyti minėtą nusikaltimą, o pagrindu jo reabilitacijai teismas įvardijo tai, kad kaltinamasis proceso metu savo kaltę neigė.

Ši Klaipėdos apygardos teismo nutartis gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Anksčiau ar vėliau pasibaigsiančio proceso atomazga galėtų būti tokia: arba A. Ūsas bus išteisintas ir bus pasiekta jo reabilitacija, arba jis bus pripažintas kaltu, bet nutartimi, o ne nuosprendžiu, mat nuteistasis jo vykdyti negalėtų.

Kitaip tariant, galutinis sprendimas parodytų, ar D. Kedžio dukrelė buvo tvirkinama ar ne.

Po nutarties paskelbimo prie Klaipėdos apygardos teismo grupelė Nepartinio demokratinio judėjimo nariai išskleidė plakatus, smerkiančius pedofiliją. Viename iš jų buvo parašyta "Klaipėdos teisėjai - teisingiausi. Drebėkit pedofilai!"

Judėjimo nariai sakė laukiantys teisingo teismo sprendimo bei sužinoti, ar šios bylos tyrimo metu buvo nustatytas pedofilijos faktas ar ne.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder