Klaipėdoje - ugningos ritualinės kovos

Klaipėdoje - ugningos ritualinės kovos

Uostamiestyje tęsiasi konkurencinė kova tarp laidojimo paslaugas teikiančių įmonių. Tiksliau, nuo padegėjų nuolat kenčia tik viena jų, tačiau beveik neabejojama, jog tai - konkurentų darbas.

Jau kelintą kartą iš eilės nusikaltėlių taikiniu tapo Vaido Čeponio ritualinių paslaugų įmonės "Amžiaus vartai" turtas.

Ketvirtadienio naktį, apie 1.30 val., Klaipėdoje ugniagesiai ir policija gavo pranešimą, kad dega automobilis prie lavoninės. Ugniagesiams atvykus prie pastato Liepojos gatvėje pastebėta, kad atvira liepsna dega mikroautobusas "Mercedes-Benz 315".

Automobilis bei jame buvęs karstas sudegė. Gaisro metu taip pat apdegė Valstybinės teismo medicinos tarnybos Klaipėdos skyriaus pastato pirmo aukšto keturių langų rėmai ir išdužo langų stiklai.

Žala tikslinama. Žinoma, jog mikroautobusas kainavo apie 170 tūkst. Lt. Jis buvo apdraustas. Savo nuostolius turi įvertinti ir minėtos teismo medicinos tarnybos atstovai.

Priminsime, jog paskutinį kartą padegėjai "Amžiaus vartų" turtą naikino pernai rugpjūtį. Tąkart sudegintas netoli dabartinės nusikaltimo vietos stovėjęs V. Čeponio įmonei priklausantis namelis ant ratų, kuriame buvo ir įmonės turtas bei dokumentai, nuostoliai įvertinti 12 tūkst. Lt. Be to, ugnis apgadino ir šalia stovėjusius du automobilius.

Dar vienas "Amžiaus vartų" kemperis buvo sudegintas 2011-ųjų lapkritį.

Jau po šių padegimų V. Čeponis, bendraudamas su žiniasklaida, stebėjosi, kodėl nusikaltimus tyrusi policija nesugebėjo rasti įtariamųjų - esą akivaizdu, kas galėjo sudeginti jo turtą, ir užsakovų nei Vilniuje, nei Kaune ieškoti nereikia, jie - čia pat.

Su artimųjų netektimis susidūrę klaipėdiečiai žino, jog prie Liepojos gatvėje esančio morgo nuolat galima sutikti laidojimo paslaugas teikiančių įmonių atstovus. Pastarieji klientus čia tiesiog graibstyte graibsto vienas per kitą siūlydami būtent savo įmonės paslaugas.

Be "Amžiaus vartų", Liepojos gatvėje įsikūrusi ir Liudo Statkaus įmonė, pasivadinusi Klaipėdos laidojimo ir kremavimo centru. Neoficialiais duomenimis, kadaise V. Čeponis ir L. Statkus buvo draugai ir netgi verslo partneriais, tačiau vėliau jų keliai išsiskyrė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder