Klaipėdietis po pažinties su dviem paauglėm ryte nerado nei merginų, nei BMW

Klaipėdietis po pažinties su dviem paauglėm ryte nerado nei merginų, nei BMW

Klaipėdos miesto gyventojas 32 metų R. R., kuris buvo kaltinamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, narkotinių ar psichotropinių priemonių medžiagų platinimu nepilnamečiams, šį antradienį išgirdo nuosprendį.

Kaip skelbia Šiaulių apygardos teismo atstovai, vyras išvengė realios laisvės atėmimo bausmės, tiesa, jam paskirti apribojimai galios dvejus metus. Anksčiau neteistas vyras savo kaltę teisme pripažino visiškai.

Suviliojo ir nepilnametę

Bylos duomenimis, 2018 metų vasarą Klaipėdos senamiestyje R. R. iš nepažįstamo vaikino nusipirko narkotinių medžiagų – kanapių. Nei per ikiteisminį tyrimą, nei teisme vyras negalėjo prisiminti įsigytų narkotikų tikslaus kiekio, jų galėjo būti ne mažiau kaip 0,811 g. Narkotikus parsinešė į Klaipėdos mieste nuomojamą butą ir ten juos laikė.

Po kelių dienų šias narkotines medžiagas savo automobiliu BMW parsivežė į namus, esančius viename kaime Telšių rajone. Namuose iš nepažįstamojo įsigytas narkotines medžiagas padalijo, dalį vadinamos „žolės“ laikė dėžutėje su maisto produktais virtuvinėje spintelėje. Vėliau narkotikus pernešė į pagalbines patalpas. Per kratą, kai buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas, čia juos ir rado policijos pareigūnai.

Teisme R. R. teigė, jog per vieną iš socialinių tinklų susipažino su dviem merginomis – I. K. ir S. S. Vyras susitarė su merginomis susitikti. 2019 metų kovo 3 dieną, apie 9 valandą ryto, visi trys susitiko Klaipėdos mieste ir automobiliu nuvyko į Klaipėdos rajone, Šakinių kaime esantį mišką išgerti šampano. Vyras neneigė, jog merginoms tada užsiminė turįs „žolės“.

Penkiolikmetė I. K., vyro teigimu, iš karto pasisiūlė parūkyti kanapių, jie tai ir padarė. Dvejais metais už savo draugę vyresnė S. S. „žolės“ nerūkė. R. R. teigė žinojo, kad merginos nepilnametės, bet nepagalvojo, jog gali kilti baudžiamoji atsakomybė už narkotinių medžiagų davimą nepilnamečiam asmeniui. Po poros dienų visi trys vėl susitiko ir nutarė važiuoti į R. R. namus, esančius viename kaime Telšių rajone. Pakelyje sustojo tame pačiame Šakinių kaime esančiame miške. Ir šį kartą kanapes su R. R. rūkė tik I. K.

Kaime, savo namuose R. R. ne tik rūkė „žolę“ kartu su I. K., buvo vartojamas ir alkoholis. Kaltinamasis teisme teigė, jog tą vakarą nuo išgerto alkoholio užmigo. O pabudęs rytą savo namuose neberado nei merginų, nei savo automobilio. Namo šeimininko BMW sudraskytomis padangomis netrukus buvo rastas paliktas viename kaime. Tirdami automobilio vagystę pareigūnai sulaikė I. K. ir S. S., greitai išaiškėjo ir istorija apie narkotikus. R. R. buvo iškelta baudžiamoji byla.

Teismas R. R. atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažino tai, kad jis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailėjosi. Skirdamas bausmę teismas taip pat įvertino tai, kad kaltinamasis dirba, pagal gyvenamąją vieta, buvusią ir dabartinę darbo vietas charakterizuojamas tik teigiamai. Už padarytą nusikaltimą teismas R. R. skyrė laisvės apribojimo bausmę 2 metams.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Dėl automobilio vagystės kitoje baudžiamojoje byloje 2020 m. vasarį prieš teismą stojo I. K. S. S. bei dar du jauni vyrai. Nuosprendis yra apskųstas ir šiuo metu Šiaulių apygardos teisme byla nagrinėjama apeliacine tvarka.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder