Ketvirtadienį pradedama nagrinėti rezonansinė politinės korupcijos byla

Ketvirtadienį pradedama nagrinėti rezonansinė politinės korupcijos byla

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teisme vyks pirmasis, rezonansą sukėlusios politinės korupcijos bylos posėdis.

Byloje dėl galimai korupcinės veiklos kaltinimai pareikšti koncernui „MG Baltic“ ir buvusiam jo viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

Įtarimai neteisėta veikla taip pat pareikšti Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui, Darbo partijai ir buvusiems šių politinių jėgų lyderiams - Vytautui Gapšiui, Šarūnui Gustainiui, Gintarui Steponavičiui, Eligijui Masiuliui.

Įtariama, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta daugiau nei 150 asmenų, iš kurių daugiau kaip 50 - praėjusios ir šios kadencijos Seimo nariai, keletas buvusių ministrų, Europos Parlamento narių. Atlikta daugiau nei 200 apklausų ir daugiau nei 30 kratų.

Įtariama, kad Š. Gustainis gavo daugiau nei 8 tūkst. eurų kyšį, G. Steponavičius - 15 tūkst. eurų, V. Gapšys - daugiau nei 27 tūkst., E. Masiulis kaltinamas daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšio paėmimu.

Darbo partija įtariama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, Liberalų sąjūdis - kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Įtariama, kad politikai dėl kyšių tarėsi su koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu R. Kurlianskiu, o vėliau Seime ar kitose institucijose siūlė arba palaikė koncernui palankias iniciatyvas.

Visi įtariamieji savo kaltę neigia. „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus bylą pavadino politizuota, o kaltinimus laiko nepagrįstais.

Anksčiau išplatintame Vilniaus apygardos teismo pranešime pabrėžta, kad teisėjų kolegija nutarė, jog kliūčių nagrinėti bylą teisme nėra, todėl skyrė ją nagrinėti viešame teisiamajame posėdyje.

Baudžiamąją bylą nagrinės trijų teisėjų - Jurgitos Kolyčienės, Ugniaus Trumpulio ir Nijolės Žimkienės - kolegija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder