Kaune nušautas automobilyje sėdėjęs Vidmantas Sadauskas

Kaune nušautas automobilyje sėdėjęs Vidmantas Sadauskas

Penktadienio rytą Kaune nušautas Vidmantas Sadauskas - prieštaringai vertinama asmenybė. Praeityje teistas už išpirkos reikalavimą iš pagrobto automobilio savininko V. Sadauskas bičiuliavosi tiek su šešėlinio pasaulio atstovas, tiek su policijos pareigūnais, pranešė lrytas.lt.

1965 metais gimusio V. Sadausko lavonas su šautinėmis žaizdomis rastas mikroautobuse "VW Transporter", kuris stovėjo Baltų prospekte. Pirminiais duomenimis, į V. Sadauską buvo paleisti 7 šūviai.

Anot lrytas.lt, neoficialiai V. Sadauskas buvo vadinamas galimu tarpininku tarp Kauno šešėlinio pasaulio grupuočių ir teisėsaugos atstovų. Kalbėta, jog šis, nežinia kuo užsiėmęs asmuo galėjo būti ir kriminalistų informatoriumi.

Tamsiai mėlynos spalvos mikroautobusu tamsintais stiklais važinėjęs V. Sadauskas visuomenėje pagarsėjo 2009-ųjų metų pradžioje, kai nusprendė dalyvauti Lietuvos prezidento rinkimuose.

Kaunietis nesugebėjo Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikti be klaidų užpildytų pareiškinių dokumentų, jis suklydo įrašydamas savo pavardę. Be to, pretendentas nepanoro, kad visuomenei būtų žinoma jo šeiminė padėtis, išsilavinimas, kokias kalbas jis moka.

Verslininku save vadinęs kaunietis mėgdavo girtis galintis išspręsti įvairias problemas susijusias tiek su nusikalstamu pasauliu, tiek ir su teisėsauga.

Mažai ką stebino, kad V. Sadausko automobilis stovėdavo tai vieno Kauno šešėlinio pasaulio veikėjo namų kieme, tai prie Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato.

Su aukšto rango policijos pareigūnais bendravęs V. Sadauskas dažnai lankydavosi šalia policijos būstinės esančiame pareigūnų pamėgtame bare.

Kas iš kodėl nužudė plačiais ryšiais garsėjusį, prieštaringos reputacijos kaunietį - kol kas nėra aišku.

Sudarytos tyrimo grupės darbą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Remiantis pirminiais apžiūros duomenimis, V. Sadausko lavonas rastas automobilyje Kauno Šilainių mikrorajone, šalia "Ąžuolo" katalikiškos vidurinės mokyklos. Pirminė apžiūra parodė, kad mirtis yra smurtinė, nes esama šautinių sužalojimų.

Šiuo metu, anot pareigūnų, atliekami neatidėliotini tyrimo veiksmai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder