Įtariamas "WikiLeaks" informatorius pasiūlė prisiimti kaltę dėl kelių kaltinimų

Įtariamas "WikiLeaks" informatorius pasiūlė prisiimti kaltę dėl kelių kaltinimų

JAV kariškis Bredlis Meningas (Bradley Manning), kuris kaltinamas daugiau nei pusės milijono slaptų JAV dokumentų nutekinimu "WikiLeaks", per vykstantį ikiteisminį posėdį pasiūlė prisipažinti kaltu dėl kelių jam iškeltų kaltinimų, skelbia AP.

B. Meningo advokatas Deividas Kumbsas (David Coombs) prisipažinimo pasiūlymą pateikė trečiadienį per parengtinį posėdį. Kol kas prisipažinimo kopija viešai neskelbiama.

Trečiadienio naktį D. Kumbsas tinklaraštyje paskelbė, kad B. Meningas prisiimtų kaltę dėl kelių lengvesnių kaltinimų, jeigu kariuomenė pakeistų ar panaikintų kelis iš 34 jam pateiktų kaltinimų. Kol kas susitarimo dėl šito pasiūlymo su valdžia nėra.

Prokurorai apkaltino B. Meningą daugiau nei 260 tūkst. diplomatinių telegramų, per 90 tūkst. žvalgybos pranešimų apie karą Afganistane ir vaizdo įrašo, kuriame - karinio sraigtasparnio ataka, paviešinimu. Liudininkai teigė, kad įtariamasis nutekino 400 tūkst. Gynybos departamento pranešimų iš Irako. "WikiLeaks" didžiąją dalį dokumentų paviešino, kai B. Meningas buvo žvalgybos analitikas Irake 2010 metais.

Iš B. Meningui pateiktų kaltinimų D. Kumbsas nori, kad būtų panaikintas kaltinimas dėl "pagalbos priešui", už kurį jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

B. Meningo teismas prasidės 2013 metų vasarį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder