Išaiškinti penki organizuotoje grupėje sukčiavę asmenys

Išaiškinti penki organizuotoje grupėje sukčiavę asmenys

Klaipėdos apskrities VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą net 60 nusikalstamų veikų apimančioje byloje, kurioje įtarimai penkiems įtariamiesiems pareikšti dėl sukčiavimo, pasikėsinimo sukčiauti, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu ir nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo veikiant organizuotoje grupėje.

Tyrimo metu nustatyta, jog 1993 m. gimęs, ne kartą jau teistas vyras, atlikdamas bausmę įkalinimo įstaigoje, subūrė organizuotą grupę, kurios pagalba apgaule pasisavindavo žmonių parduoti ketinamus daiktus. Turimais duomenims, organizuotos grupės vadas, nuo 2018 m. rudens internetiniame skelbimų tinklapyje ieškodavo žmonių skelbimų apie įvairius vertingus parduodamus daiktus – fotoaparatus, mobiliojo ryšio telefonus, žaidimų konsoles, kompiuterius ir kt., tuomet tariamas „pirkėjas“ susisiekdavo su pardavėju ir sutardavo dėl prekės atsiėmimo. Turimais duomenimis, 1993 m. gimęs įtariamasis telefonu pardavėjams nurodydavo negalintis pats atsiimti prekės, mat yra išvykęs, o prekės būtinai reikia kuo greičiau, tad daiktą neva pasiimsiantis giminaitis ar draugas, o už prekę bus atsiskaityta bankiniu pavedimu. Netrukus pardavėjas gaudavo suklastoto „bankinio pavedimo“ kopiją, ir patikėjęs jog pinigai jau sąskaitoje, atiduodavo prekę atėjusiam jos pasiimti asmeniui – organizuotos grupės nariui. Skaičiuojama, jog taip nukentėjo 22 asmenys, pasisavintų daiktų vertės svyruoja nuo 200 iki 2400 eurų.

Pareigūnai išaiškino net penkis šiais nusikaltimais įtariamus asmenis – 1993 m. gimusį organizuotos grupės vadeivą, ir 1979 m., 1989 m., 1994 m. bei 1995 m. gimusius jo bendrininkus, įtariamus atvykdavusius pas piliečius pasiimti daiktų. Vėliau šie asmenys įtariama daiktus parduodavę ar nunešdavę į lombardus, o gautus pinigus pasidalydavę – pusę gautos sumos pasiimdavo patys, pusę galimai perduodavo organizuotos grupės vadui per kitus asmenis, pinigus pervedant per terminalus tam, kad mažiau būtų rodomos bankų sąskaitos ir taip buvo legalizuojami nusikalstamu būdu gauti pinigai. Dar vienas 1979 m. gimęs organizuotos grupės narys atleistas nuo teisinės atsakomybės vadovaujantis LR BK 39 straipsniu, mat padėjo pareigūnams atskleisti organizuotos grupės veiklą.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Uostamiesčio kriminalistai išaiškino penkis organizuotoje grupėje sukčiavusius asmenis

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder