Iš tarnybos - į ligoninę.

Praėjusį šeštadienį, 10.42 val., Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties dispečerė gavo iškvietimą į Lietuvos karines jūrų pajėgas. Medikams buvo pranešta, kad keturi kariškiai apsinuodijo chemikalais.
Nelaimė įvyko fregatoje "Žemaitis", jūreiviams šveičiant laivo sanitarinius mazgus. Pirminiais duomenimis, kariškiai apsinuodijo garais, susidariusiais sumaišius chlorą su kitais plovikliais. Medikai spėja, kad jaunuoliai apsinuodijo dėl per didelės cheminių medžiagų koncentracijos.
Evaldas Narmontas (gim. 1981 m.) ir Giedrius Bartusevičius (gim. 1981 m.) greitosios pagalbos automobiliais buvo atvežti į Klaipėdos ligoninės Reanimacijos skyrių, o Vaidas Kūra (gim. 1978 m.) - į Jūrininkų ligoninės II Intensyviosios terapijos skyrių, kuriame gydomi patys sunkiausi ligoniai. Anot greitosios medikų, mažiausiai nuo cheminių medžiagų nukentėjęs kariškis Vitalijus Karbauskas po gydytojų apžiūros buvo grąžintas į tarnybą.
Vakar Klaipėdos ligoninės Reanimacijos skyriaus medikai "Vakarų ekspresui" sakė, kad kariškių Evaldo Narmonto ir Giedriaus Bartusevičiaus būklė stabilizavosi, todėl tolesniam gydymui jie yra perkelti į Vidaus ligų ir diagnostikos skyrių.
Budinti gydytoja Silvija Urbšienė pažymėjo: "Pavojaus jaunuolių gyvybei nėra, pacientai daug geriau jaučiasi, jiems taikomas simptominis gydymas."
Trečiasis kariškis, apsinuodijęs cheminėmis medžiagomis, vis dar gydomas Jūrininkų ligoninės II Intensyviosios terapijos skyriuje. Vakar šiame skyriuje budėjęs gydytojas Raimondas Jockus "Vakarų ekspresui" sakė, kad Vaidui Kūrai skirtas specifinis detoksikacinis gydymas: atkiekama deguonies terapija, daromos lašinės infuzijos, atliekama elektrolitus koreguojanti tarapija. "Apsinuodijus garais, pirmiausia ir didžiausias smūgis tenka plaučiams. Kad neišsivystytų plaučių edema, pacientui dar kelias dienas bus taikomas instensyvus gydymas. Kariškis į ligoninę pateko sunkios būklės, tačiau nebuvo praradęs sąmonės. Kai žmogus, apsinuodijęs cheminėmis medžiagomis, yra be sąmonės, - vadinasi, yra pažeistos smegenys", - sakė gydytojas.
Lietuvos karinių jūros pajėgų vadovybė aiškinsis, kas kaltas dėl tarnyboje įvykusio incidento.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder