Ilgąjį savaitgalį aptemdė mirties šešėliai - žuvo ir vaikai, ir suaugę

Ilgąjį savaitgalį aptemdė mirties šešėliai - žuvo ir vaikai, ir suaugę

Nors prieš ilgąjį Joninių savaitgalį ugniagesiai ne kartą ir ne du ragino švęsti ir ilsėtis saugiai, jų nerimas pasiteisino su kaupu. Tragiškų nelaimių išvengti nepavyko.

Per tris šventines dienas šalyje nuskendo mažiausiai penki žmonės. Pranešimų apie galimai įvykusias tokias nelaimes gauta daugiau, tačiau iškviestiems gelbėtojams ne visada pavyko vandenyje rasti kūnus. Birželio 24 d. Klaipėdos rajone nuskendo trejų metų mergaitė bei 26 metų moteris. Pirmoji tragedija įvyko Toleikių kaime. Kol suaugusieji prie tvenkinio šventė Jonines, dvi mažametės sesutės jame maudėsi. Mažylės kūną po vandeniu rado jos pasigedusi ir ieškoti pradėjusi mama.

Jauna moteris naktį nuskendo Minijos upėje, ties Žiaukų kaimu. Šeštadienio vakarą du vyrai nuskendo Dubysos (Raseinių r.) ir Mituvos (Jurbarko r.) upėse. Sekmadienį Jūros upės ties Kriokiškių kaimu (Pagėgių sav.) neperplaukė širdies liga sirgęs 26 metų vaikinas. Jis nuskendo savo sužadėtinės ir jos tėvų, kuriems ką tik buvo pranešęs apie sprendimą tuoktis, akivaizdoje.

Praėjusio penktadienio vakarą Trakų rajone neblaivaus 32 metų vyro vairuojama metalinė valtis partrenkė Pilaitės ežere nardančią keturiolikmetę. Ligoninėje gydomai mergaitei medikai diagnozavo daugybines žaizdas galvoje, kaukolės ir rankos delnakaulio lūžius. Kuršių mariose, apie 1 km nuo kranto, ties Kintų uosteliu apvirto katamaranas. Atvykę gelbėtojai rado ant jo sėdinčius du žmones. Katamaraną atvertus, jie pagalbos atsisakė ir nuplaukė pramogauti toliau.

Tądien Kauno mariose, ties Kapitoniškių kaimu, susidūrė jachta ir kateris. Atvykus ugniagesiams, jachtoje buvo aštuoni, o kateryje - du žmonės. Už apie 400 metrų esantį krantą jiems pasiekti padėjo pro šalį praplaukiančio laivo įgula. Narai išgelbėjo katerio vairininką, kuris į krantą plaukė pats ir paniro po vandeniu.

Vakar pranešta ir apie nelaimę Elektrėnuose - Kazokiškėse į priešgaisrinį rezervuarą įkrito du dešimtmečiai berniukai. Vieną vaiką išgelbėjo žmonės, kito gyvybės išgelbėti nepavyko.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder