Ieškomas nusikaltėlis pasisavino pareigūno pavardę

Ieškomas nusikaltėlis pasisavino pareigūno pavardę

Pietvakarių Airijos Korko mieste slapstęsis vyro nužudymu 2006 metais įtariamas palangiškis Marius Civinskas priėjo liepto galą - buvo sulaikytas. Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje pareigūnai atskleidė, kad ieškant įtariamojo, jo pėdsakus mėginta užčiuopti ir socialiniuose tinkluose.

Prieš 13 metų vienoje Palangos gatvių susikivirčijęs ir į jauną vaikiną šovęs 1983 metais gimęs M. Civinskas iškart po nusikaltimo spruko į užsienį, kur gyveno su šeima. Pirmiausia įtariamasis atsidūrė Didžiojoje Britanijoje, po to išvyko į Airiją. Pareigūnai atskleidė, kad įtariamasis joje turi vaikų.

Prokuroras Arūnas Saunorius dėstė, kad palangiškis Lietuvos policijos pareigūnų nebuvo apklaustas, todėl komentuoti detaliai situacijos negalintis.

"Pirmiausia norime jį išklausyti", - kalbėjo prokuroras, pabrėžęs, kad ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų apie tai, kad M. Civinskas įvykdė nužudymą.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas teigė, kad iškart po įvykdyto nusikaltimo buvo pradėta paieška. Ją vykdė Palangos miesto policijos komisariato pareigūnai, o nuo 2015 metų atlikti itin intensyvūs paieškos veiksmai.

"2016 metais Europos besislapstančių asmenų tinklas įtraukė jį į ieškomiausių Europoje asmenų sąrašą", - komentavo A. Motuzas.

Jis kalbėjo, kad M. Civinskas ir jo šeima elgėsi apdairiai, pareigūnams neišsidavė, tad kriminalistams teko gerokai paplušėti.

M. Civinkas gyveno ne su savo tapatybę patvirtinančiais dokumentais, dangstėsi kitomis pavardėmis.

"Buvo įvairių pavardžių. Viena jų - net mūsų kolegos", - pasakojo policijos komisariato viršininkas A. Motuzas.

Po 13 metų įtariamasis pasikeitė ir nebėra panašus į tokį, koks buvo užfiksuotas policijos išplatintose nuotraukose. A. Motuzas dėstė, kad vyrą paveikė amžius, jis priaugo daug svorio.

"Nėra tokių duomenų, kad jis Airijoje vykdė nusikalstamą veiką. Galbūt kolegos iš Anglijos ar Airijos praneš daugiau duomenų. Neturime duomenų ir apie tai, ką jis veikė užsienyje. Žinome, kad jis turėjo suklastotą socialinio draudimo pažymėjimą, ar juo naudojosi, pasakyti šiuo metu sunku", - pasakojo A. Motuzas.

Šiuo metu įtariamasis sulaikytas Airijoje, o gegužės 27 dieną Airijos teismas turėtų priimti sprendimą, ar jį išduoti Lietuvai.

"Pagal taikomą švelniausią nuostatą, senaties terminas jam yra 20 metų. Nusikaltimo metu 2006 metais bausmė už nužudymą buvo švelnesnė - nuo 5 iki 15 metų, o šiuo metu - nuo 7 iki 15 metų", - sakė prokuroras A. Saunorius.

Jis teigė, kad šį vieno ieškomiausių Europos nusikaltėlių sulaikymą galima pavadinti įvykiu, iš kurio mokysis ateities kriminalistų kartos. "Niekas to nemato, bet šis sulaikymas yra institucijų bendradarbiavimo rezultatas", - tikino A. Saunorius.

Policija apie 13 metų ieškotą įtariamąjį - spaudos konferencija

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder