Į vairavimo egzaminą - sunkiai apgirtęs

Į vairavimo egzaminą - sunkiai apgirtęs

Birželio 8 d. „Regitros“ Klaipėdos filialo egzaminų centre policijos pareigūnai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą piliečiui D. P. (g. 1979 m.), kuris į vairavimo egzaminą atvyko būdamas sunkiai apgirtęs.

Klaipėdoje gyvenantis D. P. „Regitros“ egzaminą iš naujo laikė, siekdamas susigrąžinti dar 2012 m. rugsėjį prarastą vairavimo teisę, kurios buvo netekęs taip pat dėl sunkaus girtumo. Prieš ketverius metus pagautas neblaivus D. P. jau turėjo galiojančią nuobaudą dėl lengvo girtumo.

Įtarimas, kad asmuo egzaminą laiko galbūt neblaivus, egzaminuotojui kilo jau pačioje egzamino pradžioje atliekant manevrus aikštelėje. Čia vairuotojas padarė kritinę klaidą, ir, nors egzaminuotojas pajuto nuo vairuotojo sklindantį alkoholio kvapą, visgi neigė, kad vairuoja neblaivus.

Principingas egzaminuotojas iškvietė policiją ir atvykę pareigūnai patvirtino „Regitros“ darbuotojo įtarimus. Patikrinus alkotesteriu vairuotojui buvo nustatytas sunkus (2,72 promilės) girtumo laipsnis.

Dėl tokio neatsakingo vairuotojo požiūrio susigrąžinti prarastą vairavimo teisę jis dabar galės tik praėjus dar vieneriems metams.

„Regitros“ egzaminus siekiant susigrąžinti prarastą teisę vairuoti reikia išlaikyti tuomet, kai teisė vairuoti atimta vieneriems metams ar ilgesniam laikotarpiui (jei atimta trumpesniam laikotarpiui, šių egzaminų išlaikyti nereikalaujama).

Primintina, kad vairavimo egzaminų „Regitroje“ paskirtis – tikrinant bazines žinias ir įgūdžius įgalinti gyventojus socialiai atsakingai vairuotojo elgsenai tolimesnėje jų vairavimo praktikoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder