Į Lietuvą neįleisti šeši kelionės tikslo negalėję pagrįsti afganistaniečiai

Į Lietuvą neįleisti šeši kelionės tikslo negalėję pagrįsti afganistaniečiai

Vilniaus oro uosto pasieniečiai į Lietuvą neįsileido šešių Afganistano piliečių. Iš Stambulo atskridę užsieniečiai negalėjo pateisinti atvykimo tikslo ir sąlygų.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Vilniaus oro uoste tikrino reisu iš Stambulo atskridusių keleivių dokumentus. Pasieniečiams įtartini pasirodė šeši Afganistano piliečiai – 31-erių moteris, 25-erių vyras ir trys nepilnamečiai. Jie turėjo asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus ir vizas, suteikiančias teisę patekti į Šengeno erdvę. Tačiau afganistaniečiai painiojosi, kai VSAT pareigūnai pabandė išaiškinti jų atvykimo tikslą.

Iš pradžių užsieniečiai teigė į Lietuvą atvykę verslo reikalais, tačiau jokių tai patvirtinančių dokumentų ar kitų faktų negalėjo pateikti. Netrukus afganistaniečiai persigalvojo ir pasieniečiams pradėjo aiškinti atskridę švęsti Kalėdų. Šią versiją keliautojai papildė teiginiais apie turizmo po Lietuvą tikslus, tačiau nieko konkretaus ir vėl negalėjo pasakyti.

Sostinės oro uosto pasieniečiai išsiaiškino, kad afganistaniečiams gaunant vizas buvo pateikta informacija, kad Lietuvoje jie lankys gimines ir draugus. VSAT pareigūnų apie tai klausinėjami užsieniečiai nieko konkretaus irgi negalėjo pasakyti.

Pasieniečiai nusprendė afganistaniečių neįleisti į šalį ir surašė tai patvirtinančius dokumentus. Šešiukė buvo įsodinta į lėktuvą ir grąžinta atgal į Stambulą.

Iš viso šiemet pasieniečiai dėl įvairių priežasčių į Lietuvą neleido atvykti 2826 užsieniečiams. Tarp jų daugiausiai buvo Baltarusijos ir Rusijos piliečių – atitinkamai 1271 ir 1174. Taip pat į Šengeno erdvę VSAT pareigūnai neįsileido 104 Gruzijos, 61 Ukrainos, 43 Armėnijos ir dar 20-ies valstybių piliečių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder