Į Klaipėdą grįžo 90-ieji ir Molotovo kokteiliai: bandė sudeginti verslininko šeimą

Į Klaipėdą grįžo 90-ieji ir Molotovo kokteiliai: bandė sudeginti verslininko šeimą

Klaipėdoje policija sulaikė tris vyrus, įtariamus turto prievartavimu ir pasikėsinimu tyčia sugadinti svetimą turtą. Manoma, kad trijulė ilgai reketavo vieną verslininką – reikalavo 100 tūkst. eurų.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dar liepą, kai klaipėdietis verslininkas pasiskundė, jog bandyta padegti jo namą priemiestyje, akmenimis kieme apmėtyti jo automobiliai.

Išpuolius užfiksavo verslininko namo kieme įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, tad policijai nebuvo sudėtinga apčiuopti nusikaltimų gijas.

Netrukus sulaikytas ir įtariamasis – niekur nedirbantis 35 metų klaipėdietis Andrius Benediktavičius, anksčiau teistas dėl narkotikų, ginklų, šaudmenų ir sprogmenų laikymo.

Iš pradžių svaidė akmenis

Kovos su organizuotu nusikalstamumu pareigūnai A.Benediktavičiaus namuose per kratą aptiko kvaišalų – 50 gramų amfetamino ir kanapių.

Nustatyti dar du įtariamieji, kurie, pasak nukentėjusio verslininko, jį nuolat baugino, reketavo, telefonu siuntinėjo grasinamas žinutes.

Naudodami psichinę prievartą nusikaltėliai reikalavo, kad klaipėdietis grąžintų kažkokią skolą – atiduotų didelės vertės turtą dėl neva neįvykusio sandorio.

Verslininkas įsitikinęs, jog vienas bendrininkas pavasarį tyčia gadino jo turtą – svaidė akmenis į namo kieme stovinčius du automobilius.

Maža to, kvartale ir kitose vietose buvo išklijuoti popieriaus lakštai su šio verslininko atvaizdu, jį šmeižiančiu tekstu.

Ten buvo nurodytas ir jo telefono numeris.

Bandė padegti sodybą

Įtariama, kad A.Benediktavičius, vykdydamas nusikaltimo sumanytojo nurodymus, dviračiu privažiavęs prie verslininko namo į kiemą metė savadarbį padegamąjį užtaisą.

Vadinamojo Molotovo kokteilio dagtis tąkart neužsiliepsnojo, apgadintas tik kieme stovėjęs automobilis. Į jį atsitrenkęs indas su degiuoju skysčiu sudužo.

Bandytame padegti verslininko name tuo metu miegojo suaugę jo šeimos nariai, vaikai.

Nukentėjusysis aiškino, kad reketininkai grasinimus dangstė kažkokiu neva dėl jo kaltės žlugusiu sandoriu, baugino, reikalavo 100 tūkst. eurų.

Verslininkas su reketininkais susidurdavo ir anksčiau – buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau nesurinkus pakankamai įkalčių byla nepasiekė teismo.

Tą kartą iš balos išlindę sausi įtariamieji savo ketinimų, regis, neatsisakė – toliau kurpė nusikalstamos veiklos planus, kurie galėjo baigtis tragiškai.

Namuose – ginklų arsenalas

Po išpuolių sulaikytas teisėsaugai žinomas 52 metų klaipėdietis Jevgenijus Saganas, teistas už sprogmenų laikymą ir realizavimą, sukčiavimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą, dokumento suklastojimą. Per kratą J.Sagano gyvenamojoje vietoje rasta mačetė su dėklu, 14 peilių, vadinamųjų nunčiakų – Rytų kovose naudojamų lazdų.

J.Saganą, kuris kovos su organizuotu nusikalstamumu pareigūnams prisistatė kaip vienos Mažeikių įmonės darbuotojas, ir A.Benediktavičių teismas leido suimti.

Dar vienas įtariamasis – anksčiau neteistas 48 metų klaipėdietis, nukentėjusiojo verslo partnerio draugas.

Jis atsipirko namų areštu ir asmens dokumentų poėmiu.

Pastarasis namuose laikė ginklų arsenalą – aptiktas pistoletas su duslintuvu, pneumatinis šautuvas, revolveris su panaikintu pavadinimu bei numeriu ir devyniais šoviniais būgne, dvi signalinės raketos, teleskopinė lazda, kanapes primenančio pluošto.

Juodojo mago draugui – vėl bėdos

Teisėsaugininkų žiniomis, J.Saganas sovietmečiu tarnavo specialiosios paskirties daliniuose, išmoko naudotis įvairiais šaunamaisiais ginklais ir sprogmenimis.

Prieš kelerius metus J.Saganas įkliuvo policijai kartu su juoduoju magu save vadinančiu klaipėdiečiu Aleksejumi Šiškariovu – abu stojo prieš teismą.

A.Šiškariovas šantažavo vieną jo burtais patikėjusią moterį – reikalavo pinigų iš vieno verslininko už tai, kad jis neva naudojasi juodąja buhalterija, slepia mokesčius.

Įtariamiesiems už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu gresia nelaisvė iki penkerių metų, už reketą – nuo ketverių iki dešimties metų.

Asmenys, terorizavę žmogų, jį nuolat bauginę, grasinę sunaikinti jo turtą, padaryti kitokią sveikatai ar nuosavybei pavojingą veiką, netenka laisvės iki ketverių metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder